Activiste pentru protecţia animalelor au furat trei miei de pe o proprietate a regelui Charles al III-lea

Publicat:

Activiste din cadrul asociaţiei Animal Rising au furat trei miei de pe domeniul Sandringham, o proprietate deţinută de regele Charles al III-lea în comitatul englez Norfolk, pentru a denunţa în acest fel creşterea animalelor în scopuri alimentare, informează AFP, potrivit agerpres

Imagini publicate joi pe Twitter de asociaţia Animal Rising arată trei femei care furau de pe un câmp trei miei pentru a le oferi “o viaţă în libertate”, potrivit unei declaraţii făcute de una dintre activiste, care dezvăluia totodată că se afla în acel moment pe domeniul Sandringham.


Citește și :  Joe Biden a comemorat victimele atacului armat dintr-o şcoală din Uvalde

“Altfel, mieii ar fi fost duşi la abator în curând şi oamenii i-ar fi mâncat”, a adăugat aceeaşi activistă.

Într-un comunicat, asociaţia Animal Rising precizează că operaţiunea de “salvare” a avut loc miercuri seară “în jurul orei locale 20:00” (19.00 GMT) şi că trei activiste s-au predat apoi la Poliţie.

Poliţia din Norfolk a confirmat într-un comunicat de presă că trei femei “s-au predat voluntar” la comisariatul din Slough, în apropiere de Windsor, şi că ele au fost arestate “pentru suspiciune de furt”.

Acţiunea marchează începutul unei serii de alte operaţiuni de “salvare” a unor animale pe care Animal Rising intenţionează să le desfăşoare pe timpul verii pentru a-i sensibiliza pe britanici în legătură cu o schimbare a obiceiurilor lor alimentare, a precizat asociaţia.

Domeniul Sandringham, amenajat pe o suprafaţă de câteva mii de hectare de păduri, culturi agricole şi grădini, aparţine familiei regale britanice de cinci generaţii şi a fost moştenit de regele Charles al III-lea după moartea mamei sale, regretata regină Elisabeta a II-a.

Joi, trei activişti din mişcarea ecologistă Just Stop Oil au fost arestaţi la Londra după ce au aruncat cu vopsea portocalie peste o instalaţie florală expusă la Chelsea Flower Show, a precizat această asociaţie.

Citește și : C.Q. Brown este noul şef de stat-major al SUA

Just Stop Oil, care îi cere Guvernului britanic să renunţe la exploatările de hidrocarburi din ţară, şi-a intensificat atât de mult acţiunile şocante în ultimele luni, încât Guvernul conservator al Regatului Unit a adoptat o lege prin care a sporit atribuţiile Poliţiei pentru a lupta eficient împotriva unor astfel de acţiuni.

Mai mulţi activişti ai mişcării Just Stop Oil au fost arestaţi în marja celebrărilor organizate cu ocazia încoronării regelui Charles al III-lea, pe 6 mai, la Londra.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres „Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.