X

Activişti ecologişti au blocat intrarea VIP a Stadionului Naţional din Varşovia unde va concerta Taylor Swift

Activişti ecologişti au blocat intrarea VIP a Stadionului Naţional din Varşovia unde va concerta Taylor Swift

Mai mulţi tineri activişti ecologişti au blocat vineri dimineaţă intrarea VIP a Stadionului Naţional din Varşovia, care va găzdui în această perioadă trei concerte ale cântăreţei americane Taylor Swift, acuzând-o pe vedeta pop că este “detaşată” de problemele de mediu, informează AFP.

În momentul în care maşinile echipei lui Taylor Swift au sosit la Stadionul Naţional din Varşovia, cinci membri ai mişcării ecologiste Last Generation (Ultima Generaţie) le-au blocat accesul în incintă, arborând pancarte cu mesaje precum “Bogaţii trăiesc pe cheltuiala noastră” şi “Ultra-bogaţii ne ucid”, înainte de a fi înconjuraţi şi arestaţi de Poliţia poloneză, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Zeci de mii de persoane asistă la sosirea lui Taylor Swift în Polonia. Sute de mii de oameni vor muri însă din cauza risipei dezlănţuite a celor mai bogaţi oameni, care reprezintă 1% din populaţia lumii şi din care face parte şi Taylor Swift”, au scris activiştii ecologişti pe pagina lor de Instagram, declarând totuşi că le place muzica vedetei americane.

Potrivit membrilor acestei mişcări, care au blocat în trecut de mai multe ori diverse bulevarde principale din capitala Poloniei, “alegerea lui Taylor este evidentă: ea este simbolul detaşării celor bogaţi” de realitatea ecologică, mai ales din cauza deplasărilor sale cu un avion privat.

“Nu poate exista feminism fără acţiuni de prevenire a colapsului climatic”, au subliniat activiştii din mişcarea Last Generation.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Tags: Taylor Swiftvarsovia
Diverse