X

Activişti pentru climă din Italia au aruncat cu vopsea la intrarea Operei La Scala din Milano

Activişti pentru climă din Italia au aruncat miercuri cu vopsea la intrarea în clădirea celebrei opere La Scala din Milano înaintea spectacolului de deschidere a noii stagiuni, a anunţat poliţia locală, relatează Reuters, potrivit agerpres

Militanţi ecologişti au organizat astfel de proteste în toată Europa în ultimele luni, vizând uneori muzee şi opere de artă pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

Citește și : China critică ‘supoziţiile nefondate’ dintr-un raport american privind arsenalul nuclear al Beijingului

Mişcarea Ultima Generazione (Last Generation) a declarat că este responsabilă pentru protestele de la Milano.

În ultima lună, militanţi ecologişti ai aceluiaşi grup au aruncat cu supă peste o lucrare a lui Van Gogh expusă la Roma, au stropit cu un lichid negru un tablou al pictorului Gustav Klimt la Viena şi au aruncat cu făină peste o maşină sport pictată de artistul american Andy Warhol, expusă la Milano.

Poliţia a anunţat că a reţinut cinci persoane în urma incidentului de miercuri de la Scala din Milano, iar vopseaua a fost îndepărtată rapid de la intrarea în clădire.

La Scala îşi deschide miercuri stagiunea 2022-2023, unul dintre cele mai importante momente ale calendarului cultural italian, cu o reprezentaţie a operei “Boris Godunov” a compozitorului rus Modest Musorgski.

Citește și : Xi Jinping se duce miercuri în Arabia Saudită (media de stat)

Tags: La ScalaMilanoUltima Generazione
Categorii: Diaspora