Activişti pentru mediu au întrerupt pentru scurt timp traficul aerian la Geneva

Publicat:

Activişti pentru protecţia mediului au ocupat marţi o parte a pistei aeroportului internaţional din Geneva şi au forţat autorităţile aeroportuare să oprească pentru scurt timp traficul aerian, transmite AFP, potrivit agerpres.  

“Din cauza intrării unor persoane pe pistă, traficul aerian este momentan întrerupt la aeroportul Geneva”, se arată într-un tweet de pe contul oficial al aeroportului, urmat câteva minute mai târziu de precizarea că traficul va fi “reluat treptat de la ora 12,40” (10,40 GMT).


Citește și :  Moscova susţine că retorica nucleară a G7 are scopul de a face presiuni asupra Rusiei şi a Chinei

Cu puţin timp înainte, militanţii pentru protecţia climei au perturbat salonul aviaţiei de afaceri organizat nu departe de pistele aeroportului.

Aproximativ 100 de activişti pentru mediu ai Greenpeace, Stay Grounded, Extinction Rebellion, Scientist Rebellion şi alte organizaţii de mediu din 17 ţări au perturbat cel mai mare salon de vânzări de avioane private din Europa, European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) de la Geneva, cerând interzicerea avioanelor private, se arată într-un comunicat al Greenpeace.

Imaginile postate de activişti pe Twitter arată membri care desfăşoară bannere stând la baza avioanelor sau blocând intrarea în cabină.

Citește și :  Nemţii ştiu: Putin NU este slăbit după 15 luni de război!

Protestatarii au lipit pe avioane autocolante asemănătoare cu mesajele de avertizare de pe pachetele de ţigări, pentru “a le identifica drept obiecte toxice”, cu sloganuri care avertizează că “avioanele private ne ard viitorul”, “ne ucid planeta” şi “alimentează inegalităţile”, precizează comunicatul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.