X

Activişti pentru protecţia mediului au blocat din nou o autostradă din Berlin

Activişti pentru protecţia mediului care militează împotriva risipei alimentare au blocat parţial vineri dimineaţa autostrada A100 care trece prin Berlin, pentru a doua oară în decurs de o săptămână, relatează DPA, potrivit agerpres.

Activiştii au declarat că aproximativ 50 de persoane au luat parte la protest în diverse locuri de-a lungul autostrăzii. În imagini se pot vedea oameni aşezaţi pe asfalt, cu bannere şi alimente împrăştiate în jurul lor.

Citeşte şi: Omul care încearcă să-l dea jos de la putere pe Boris Johnson

“Traficul este oprit”, a declarat o purtătoare de cuvânt a grupului.

Un reporter DPA aflat la faţa locului a declarat că unii şoferi au fost deranjaţi de acţiunea de protest şi au claxonat.

Poliţia nu a anunţat însă niciun blocaj în trafic.

Citeşte şi: Portugalia renunţă la cerinţa testării obligatorii la sosire pentru călătorii cu certificat digital – Black News

Sub lozinca “Salvaţi hrana – Salvaţi vieţi”, protestatarii au blocat autostrăzi din Berlin, Hamburg şi Stuttgart la începutul acestei săptămâni.

Activiştii care se prezintă sub numele de “Revolta Ultimei Generaţii” cer o lege împotriva risipei alimentare şi a reformei agricole pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de activităţile agricole.

Tags: autostrada A100berlingermaniaHamburgStuttgart
Categorii: Diaspora