X

Activiștii LGBT au protestat la Muzeul FIFA înaintea Cupei Mondiale din Qatar

Un protest a avut loc marți în fața Muzeului Mondial de Fotbal al FIFA din Zurich, cu puține zile înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar. Protestatarii au cerut ca drepturile comunității lor să fie respectate și în țara asiatică, informează mediafax.

Câteva zeci de persoane au protestat marți în fața Muzeului FIFA din Zurich pentru a face presiuni în favoarea drepturilor comunității LGBT+ înainte de Cupa Mondială de fotbal găzduită de Qatar.

Citește și : Péter Szijjártó: Cu Trump la Casa Albă, nu ar fi fost război în Ucraina!

Unii fotbaliști și-au exprimat îngrijorarea cu privire la drepturile fanilor care călătoresc la eveniment, în special ale persoanelor LGBT+ și ale femeilor, despre care grupurile de apărare a drepturilor spun că sunt discriminate de legile din Qatar.

Grupul All Out, care a organizat protestul, a declarat că demonstrația a avut ca scop „să se asigure că FIFA și Qatar știu că lumea privește și că cetățenii din întreaga lume așteaptă măsuri”, potrivit Reuters.

All Out dorește ca FIFA să facă presiuni asupra Qatarului pentru a dezincrimina relațiile între persoane de același sex și pentru a proteja comunitatea LGBT+. Organizația acuză FIFA că nu s-a angajat public să ia măsuri concrete care să asigure siguranța fanilor de fotbal LGBT+, a jucătorilor gay sau a comunității LGBT+ locale.

„FIFA este încrezătoare că toate măsurile necesare vor fi puse în aplicare pentru ca fanii LGBTIQ+ și aliații lor să se bucure de turneu într-un mediu primitor și sigur, la fel ca pentru toți ceilalți”, a răspuns un purtător de cuvânt al organismului fotbalistic.

Poziția FIFA este că discriminarea de orice fel pe motiv de orientare sexuală este strict interzisă, a precizat purtătorul de cuvânt/

Citește și : Zelenski le care americanilor ‘să menţină o unitate de neclintit’ până la ‘restabilirea păcii’ în Ucraina

 

„Qatar, în calitate de țară gazdă, se angajează pe deplin să se asigure că toată lumea se va putea bucura de turneu într-un mediu sigur și primitor, inclusiv membrii comunității LGBTIQ+”, a anunțat FIFA.

Qatar este prima țară din Orientul Mijlociu care găzduiește Cupa Mondială, dar mica națiune a fost supusă unor presiuni intense pentru din cauza tratamentului aplicat lucrătorilor străini și a legilor sociale restrictive.

Categorii: Diaspora