Activiştii polonezi condamnă planul unor inspecţii în şcolile favorabile comunităţii LGBT

Publicat:

Activişti pentru drepturile omului care au publicat un registru al şcolilor favorabile comunităţii LGBT din Polonia au condamnat vineri un plan al unui oficial numit de parlament pentru a inspecta unităţile de învăţământ de pe listă, spunând că ar putea avea un efect dăunător asupra tinerilor, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Drepturile LGBT reprezintă o chestiune care dezbină profund în această ţară predominant catolică, iar în pregătirea alegerilor din acest an partidul naţionalist de guvernământ Lege şi Justiţie şi-a menţionat opoziţia faţă de ceea ce numeşte “ideologia LGBT”.


Citește și : ATAC armat în Japonia: Patru oameni au fost ucişi!

Proiectul LGBTQplusME, coordonat de activistul Dominik Kuc, a publicat la 10 mai un registru online al şcolilor din Polonia în funcţie de cât de favorabile sunt comunităţii LGBT, conform rezultatelor unui sondaj.

Registrul include o listă a celor mai prietenoase zece şcoli, parte a unui proiect, în opinia iniţiatorilor, de a găsi locuri “sigure, deschise şi tolerante” pentru a studia.

O zi mai târziu, Ombudsmanul pentru Drepturile Copiilor, Mikolaj Pawlak, numit de parlament, a declarat într-o conferinţă de presă, iniţiată de organizaţii conservatoare catolice sub patronajul Ministerului Educaţiei, că va lansa inspecţii pentru a vedea “el însuşi cum se manifestă această atitudine prietenoasă”.

Biroul său nu a răspuns imediat la o solicitare transmisă vineri pe email de a comenta.

Activistul Dominik Kuc le-a spus jurnaliştilor că şcolile de pe listă au ajutat la bunăstarea psihologică a tuturor copiilor şi că inspecţiile propuse ar putea avea consecinţe dăunătoare.

“În situaţia actuală, şcolile sunt intimidate de Ombudsmanul pentru Drepturile Copiilor”, a declarat el.

“Ombudsmanul pentru Drepturile Copiilor ia de fapt copii ostatici în acest război politic. Ei vor simţi efectele anunţului privind aceste inspecţii”, a mai afirmat Kuc.

Citește și : NATO promite o cooperare mai strânsă în regiunea baltică

 

Conservatorii religioşi au susţinut cu regularitate că a preda teme LGBT în şcoli este periculos, pentru că sexualizează copiii, o poziţie respinsă de activişti şi ONG-uri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.