Activiştii ‘Querdenken’ vor fi monitorizaţi de serviciile secrete germane

Publicat:

Radicalii anti-lockdown din mişcarea ‘Querdenken’ (‘Gândire laterală’) vor fi monitorizaţi de serviciul federal german de informaţii interne, a comunicat miercuri Ministerul de Interne, transmite dpa, potrivit agerpres.

Decizia va permite Oficiului pentru Protecţia Constituţiei (BfV) să culeagă informaţii despre persoanele identificate ca prezentând un risc.


Citeşte şi: O școală privată din Miami LE INTERZICE profesorilor vaccinați să se apropie de elevi

Filiala BfV din landul Baden-Wuerttemberg (sud-vest) monitorizează activişti ai Querdenken începând din decembrie, iar ministrul de interne Horst Seehofer a semnalat la începutul lunii aprilie că se aşteaptă la o decizie în acest sens a agenţiei federale.

BfV a menţionat că se teme că teoriile conspiraţioniste care au devenit larg răspândite în timpul protestelor contra măsurilor de limitare a pandemiei ar putea persista şi după încetarea acesteia.

Directorul serviciului, Thomas Haldenwang, şi-a exprimat speranţa la sfârşitul anului trecut că mişcarea Querdenken şi teoreticienii conspiraţiei vor deveni irelevanţi după ce ameninţarea coronavirusului va fi trecut.

El a comparat Querdenken cu mişcarea anti-imigranţi Pegida, apărută în urma valului de refugiaţi din vara lui 2015, dar intrată în declin atunci când cifrele de imigraţie au coborât.

Potrivit anunţului făcut miercuri, Ministerul de Interne va opera cu o nouă categorie de extremism întrucât Querdenken nu se încadrează în cele existente – extremă dreapta, extremă stânga sau extremism islamist.

Citeşte şi: Facebook vs. Apple: Iată ce trebuie să știți despre războiul privind politica de confidențialitate

Noua formă de extremism a fost denumită ‘delegitimare relevantă din punct de vedere constituţional a statului’.

Decizia va permite monitorizarea sistematică şi strângerea confidenţială de informaţii despre persoanele respective, în condiţii stricte. Monitorizarea de date, precum apelurile telefonice, va necesita totuşi o autorizare suplimentară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.