Activistul rus Piotr Pavlenski, inculpat şi plasat sub control judiciar

Publicat:

Activistul rus Piotr Pavlenski, care a provocat retragerea candidatului formaţiunii lui Emmanuel Macron la primăria din Paris Benjamin Griveaux, a fost inculpat marţi într-un alt dosar pentru “violenţe agravante” şi pus în libertate sub control judiciar, a anunţat avocatul său, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Magistratul a decis să-l plaseze pe Pavlenski sub control judiciar şi să nu urmeze solicitările ministerului public, care cerea să fie plasat în detenţie”, şi-a exprimat satisfacţia avocatul Yassine Bouzrou, la finalul audierii acestuia la tribunalul din Paris.


Citește și : Vaticanul AMÂNĂ o a doua conferinţă papală

O sursă judiciară a confirmat pentru France Presse inculparea lui Pavlenski, precum şi plasarea sa sub control judiciar.

Violenţele s-au produs de Revelion la domiciliul unui apropiat al avocatului controversat, Juan Branco, în cartierul rezidenţial Saint-Germain-des-Prés, din Paris. Piotr Pavlesnki este acuzat că a rănit două persoane cu cuţitul şi că a lovit o femeie. Activistul rus neagă că a folosit o armă.

“Rămân în libertate, este o veste bună”, a spus Pavlenski. El a precizat totuşi că a refuzat orice obligaţie de tratament psihiatric.

Rusul este deja inculpat într-un alt dosar răsunător, în urma publicării unor înregistrări care au provocat retragerea unui candidat la primăria din Paris.

Fostul purtător de cuvânt al guvernului şi un apropiat al preşedintelui francez, Benjamin Griveaux, a renunţat la candidatura sa pe 14 februarie după difuzarea pe un site înfiinţat de Pavlenski a unor înregistrări video cu caracter sexual pe care el le-a trimis în 2018 unei tinere.

Citește și : Guvernul lui BoJo a trasat planul de luptă împotriva coronavirusului

Aceasta, Alexandra de Taddeo, este actuala parteneră a activistului rus şi a fost de asemenea inculpată în dosarul respectiv.

Pavlenski a mai fost condamnat la începutul lui 2019 la un an de închisoare şi la interdicţia de a deţine arme timp de cinci ani după ce a incendiat faţada unei sucursale din Paris a Banque de France.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.