Activistul Veaceslav Valico își întrerupe activitatea politică

Publicat:

Activistul Veaceslav Valico anunță că își întrerupe activitatea politică, la două luni după ce a anunțat că își lansează propria formațiune politică – Partidul „Oportunității și Dezvoltării” (POD).  Politicianul a făcut anunțul pe 10 august, într-un live, în ziua în care a împlinit 46 de ani. Valico susține că a luat decizia din motive personale, legate în principal de starea sa de sănătate.

„Am decis să îmi întrerup activitatea politică. (…) Pun pe stop viața politică”, a declarat Valico, transmite  Nordnews.md.


Politicianul a anunțat că în viitor va oferi consultații în business și politică, pentru toți cei interesați.

Citește și : Guţul ar putea dizolva Adunarea Populară

„Sunt gata să mă împart cu experiența colosală pe care o dețin în business și în viața politică din țară.

Așadar, Eu nu voi mai face politică, dar sunt gata să îi ajut pe alții care sunt gata să meargă pe această cale”, a mai spus Valico.

Amintim că Veaceslav Valico a anunțat, pe 11 iunie, că își creează o formațiunea politică. El declara pe rețelele de socializare că aceasta „nu va fi proiectul de afaceri al cuiva” și că va fi finanțat „exclusiv din contribuțiile membrilor de partid”.

La scurt timp, pe 22 iunie, Valico a anunțat că partidul său se află în proces de formare și a anunțat public programul viitoarei formațiuni politice.

În Republica Moldova, Veaceslav Valico a fost candidat la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021 din partea controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, care a fost condamnat, iar apoi achitat în dosarul fraudei bancare, i-a fost persoană de încredere.

În 2021, Valico a fost introdus în lista persoanelor ce prezintă pericol pentru securitatea națională a Ucrainei.

Acesta a fost adăugat în baza de date al Centrului de Cercetare a Crimelor contra Securității Naționale al Ucrainei, pentru organizarea evenimentelor ce amenință viața altor oameni.

Tot în 2021, Valico a înregistrat la ASP Partidul Politic Frontul Popular de Rezistență.

În iunie 2022 Valico a anunțat că va organiza un concert de amploare în Piața Marii Adunări Naționale. Pe scenă urmau să evolueze artistul Morgenshtern.

Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase.

În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov și Egor Kreed. Concertul a fost anulat.

Fostul candidat la parlamentare a precizat atunci că el este doar un reprezentant, iar banii pentru concert ar veni din diaspora.

Citește și : Comitetul Executiv al Găgăuziei ‘rămâne tot în aer’

Ulterior, procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat că Partidul „ȘOR”, declarat între timp neconstituțional, este cel care a plătit 260.000 de dolari echivalentul a circa 5 milioane lei pentru organizarea concertului care urma să aibă loc pe 19 iunie în PMAN.

Deși concertul nu a avut loc, onorariile achitate interpreților ruși așa și nu a au fost restituie ex-Partidului „ȘOR”, potrivit Procuraturii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Președinta Maia Sandu, în discuții cu moldovenii de la Nisa

Președinta Maia Sandu, în discuții cu moldovenii de la Nisa Președinta Maia Sandu și-a încheiat vizita sa în Franța cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice la...

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău: mai multe curse aeriene întârzie

Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău: mai multe curse aeriene întârzie Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău. Personalul aeroportuar și pasagerii au fost evacuați,...

Accident în lanț provocat de un șofer băut în Chișinău.Pasagerul său s-a dat în spectacol și a ajuns „vedetă” pe TikTok

Accident în lanț provocat de un șofer băut în Chișinău.Pasagerul său s-a dat în spectacol și a ajuns „vedetă” pe TikTok Un șofer băut a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.