Activitatea aeroportului din Catania revine la normal

Publicat:

Aeroportul din Catania s-a redeschis după ce şi-a sistat temporar operaţiunile în urma erupţiei vulcanului Etna, de pe insula Sicilia, în sudul Italiei, a relatat miercuri agenţia de presă italiană ANSA, potrivit DPA și agerpres.

Vulcanul, situat în apropiere, a erupt timp de aproape o oră în seara precedentă. După erupţie, cenuşa vulcanică a fost îndepărtată de pe piste, a anunţat aeroportul marţi seară.


Citește și: SEISM puternic în Grecia 

Miercuri dimineaţă, în imaginile prezentate de televiziunea italiană, cerul de deasupra regiunii era din nou albastru şi senin.

Autorităţile monitorizează în continuare activitatea vulcanului, dar situaţia este sub control, potrivit relatărilor din presă.

Etna a expulzat lavă şi cenuşă într-o erupţie spectaculoasă, produsă, potrivit relatărilor din presă, pe versantul sud-estic al vulcanului.

Numeroşi internauţi au publicat imagini şi înregistrări ale fenomenului natural pe reţelele de socializare în care apar un nor uriaş de fum care se înalţă dinspre crater şi lava care se scurge pe versant.

Norul a ajuns la o înălţime de circa 2.000 de metri, potrivit agenţiei de presă Adnkronos.

Citește și: Numărul de infectări cu coronavirus înregistrează o scădere semnficativă

Nu există până în acest moment informaţii referitoare la pagube materiale sau persoane rănite.

Cenuşa vulcanică s-a depus pe casele, străzile şi terasele din oraş.

Erupţiile vulcanului Etna, cu o înălţime de 3.300 de metri, sunt un fenomen frecvent. Vulcanul din estul Siciliei este inclus pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război Economia Federației Ruse a făcut față până în prezent nenumăratelor sancțiuni, iar Fondul...

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: ‘Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili’

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: 'Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili' Federația Rusă caută și, de multe ori, reușește să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.