X

Activitatea şcolilor şi spitalelor din Portugalia este PARALIZATĂ de o grevă naţională

Funcţionarea şcolilor şi a spitalelor, precum şi serviciile de colectare a gunoiului au fost perturbate vineri în Portugalia de o grevă naţională a funcţionarilor, care cer majorări de salarii şi o creştere a puterii de cumpărare, informează AFP, potrivit agerpres.

Funcţionarii “se pregătesc să înceapă al 13-lea lor an fără majorări salariale”, a explicat pentru mass-media locale Sebastiao Santana, coordonatorul Frontului comun al sindicatelor din administraţia publică.

Citeşte şi: O banală răceală ar putea oferi protecție suplimentară împotriva Covid – Black News

Actualizările salariale în funcţie de inflaţie nu au permis “recuperarea puterii de cumpărare pierdute”, a adăugat el.

Greva, care a început în noaptea de joi spre vineri, a afectat spitalele şi serviciile de colectoare a gunoiului în special în regiunea Lisabona, la primele ore ale dimineţii, potrivit sindicatelor.

Această grevă se derulează pe fondul unei crize politice, după respingerea legii finanţelor pentru 2022 a guvernului socialist condus de Antonio Costa, abandonat de foştii săi aliaţi din stânga radicală.

Citeşte şi: Julian Assange se căsătoreşte în spatele gratiilor – Black News

Portughezii vor fi chemaţi la urne pe data de 30 ianuarie 2022 pentru alegeri legislative anticipate.

“Trebuie transmis un semnal clar înainte de următorul buget de stat”, a afirmat responsabilul sindical, apreciind că, “chiar şi fără un buget de stat pentru 2022, există o mulţime de subiecte care pot fi tratate de la această oră”, pentru că ele depind de bugetul actual în vigoare. 

Tags: Antonio CostagrevalisabonaportugaliascoliSebastiao Santanaspitale
Categorii: Externe