Actorul Danny Masterson a fost găsit vinovat de violarea a două femei

Publicat:

Actorul american Danny Masterson, un membru important al Bisericii Scientologice, cunoscut pentru rolul său din serialul “That ’70s Show”, a fost găsit vinovat miercuri de către un juriu din Los Angeles de violarea a două femei, informează AFP, potrivit agerpres

Vedeta în vârstă de 47 de ani a fost încarcerată la finalul audierii, în aşteptarea pronunţării sentinţei de către un judecător pe 4 august. El riscă o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare.


Citeşte şi: GLOBSEC: Bulgarii cred de mult în manipulări și asta îi costă scump – Black News

Trei femei, de asemenea membre ale Bisericii Scientologice, l-au acuzat că le-a violat în casa sa din Hollywood Hills între 2001 şi 2003.

Juriul s-a pronunţat în favoarea a două dintre ele, dar nu a ajuns la unanimitatea necesară pentru a pronunţa un verdict şi în cazul celei de-a treia.

În cadrul procesului, procurorii au susţinut că actorul “le-a drogat şi violat pe fiecare dintre aceste victime” şi au cerut ca acesta “să fie tras la răspundere”.

Cazul, declanşat în 2017 în urma acuzaţiilor aduse fostului producător Harvey Weinstein, care a provocat explozia mişcării #MeToo, a ridicat şi întrebări cu privire la rolul Bisericii Scientologice.

Două dintre reclamante au declarat că organizaţia, cu o puternică prezenţă în Los Angeles, le-a descurajat să contacteze poliţia.

Apărarea a insistat că versiunea reclamantelor a evoluat de-a lungul anilor şi a sugerat că prejudecăţile împotriva Bisericii Scientologice ar fi putut motiva procesul.

Contactată de AFP, Biserica Scientologică nu a răspuns pe moment.

La un proces anterior, în noiembrie, un alt juriu a refuzat să se pronunţe, întrucât nu a reuşit să ajungă la unanimitate.

Citeşte şi: Centrul-dreapta a câștigat alegerile locale în Italia: Meloni: ‘Un nou rezultat istoric’ – Black News

Danny Masterson a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1990 pentru rolul său din serialul “That ’70s Show”, alături de Mila Kunis şi de Ashton Kutcher.

De asemenea, el a apărut mai recent alături de acesta din urmă în serialul Netflix “The Ranch”, dar a fost scos din distribuţie în 2017 după ce poliţia din Los Angeles a confirmat că investighează acuzaţii de agresiune sexuală formulate împotriva actorului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină – capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină - capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse Explozia unei maşini în...

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.