Actorul Idris Elba va înfiinţa un studio de film în Zanzibar

Publicat:

Actorul Idris Elba va înfiinţa un studio de film în Zanzibar

Actorul britanic Idris Elba a primit drept de folosinţă asupra unui teren din insula tanzaniană Zanzibar pentru a instala un studio de cinema în acest arhipelag din Oceanul Indian, a afirmat un ministru local, potrivit AFP.

Actorul şi rapperul, cu origini în Sierra Leone şi Ghana, a vorbit anterior despre dorinţa sa de a dezvolta industria cinematografică din Africa, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

”Idris Elba va construi un studio modern asemănător Hollywoodului, Nollywoodului (în Nigeria, n.red) sau Bollywoodului (în India, n.red)”, a declarat joi ministrul pentru Investiţii din Zanzibar, Ali Shariff.

Guvernul din Zanzibar, arhipelag semi-autonom tanzanian, i-a acordat actorului 80 de hectare de teren la Fumba, pe insula Unguja, potrivit ministrului, care nu a oferit detalii suplimentare referitoare la condiţiile acordării terenului.

”Nu ştiu cum ne chemăm noi (industria cinematografică) din Zanzibar, poate Zallywood sau Zawood, nu ştiu”, a declarat el în faţa actorilor din industrie, cu prilejul Festivalului internaţional de film din Zanzibar.

Potrivit presei locale, studioul ar putea stimula eforturile Tanzaniei în ceea ce priveşte producţia cinematografică internaţională.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Proiectul acestui studio a fost deja evocat anul trecut într-o discuţie dintre vedeta serialului ”Luther” şi preşedinta Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, cu prilejul Forumului economic mondial de la Davos, în Elveţia.

Celebru pentru apele de culoare turcoaz, plajele cu nisip alb şi plantaţiile de ierburi aromatice, Zanzibar depinde foarte mult în prezent de sectorul turismului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul Josh Hartnett a acceptat provocarea de a interpreta un criminal în serie în thrillerul ‘Trap’

Actorul Josh Hartnett a acceptat provocarea de a interpreta un criminal în serie în thrillerul 'Trap' Actorul Josh Hartnett a declarat că rolul unui criminal...

Jimmy Kimmel şi John Mulaney au refuzat oferta de a prezenta următoarea gală a premiilor Oscar

Jimmy Kimmel şi John Mulaney au refuzat oferta de a prezenta următoarea gală a premiilor Oscar Cunoscuţii actori americani de comedie Jimmy Kimmel şi John...

Jurnaliştii germani sunt nemulţumiţi de restricţiile privind fotografierea la concertele susţinute de Adele

Jurnaliştii germani sunt nemulţumiţi de restricţiile privind fotografierea la concertele susţinute de Adele O asociaţie a jurnaliştilor germani şi-a exprimat vineri nemulţumirea cu privire la...

Programul UNTOLD pe zile. Lenny Kravitz şi Swedish House Mafia, pe scena principală

Programul UNTOLD pe zile. Lenny Kravitz şi Swedish House Mafia, pe scena principală Lenny Kravitz, Sam Smith, Irina Rimes, Steve Aoki, Timmy Trumpet, Dimitri Vegas...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.