X

Actorul Jon Voight, decorat de Donald Trump cu National Medal of Arts (FOTO/VIDEO)

Actorul Jon Voight, unul dintre puţinii susţinători ai preşedintelui american, a fost decorat, joi, de Donald Trump cu National Medal of Arts, potrivit news.ro .

“Eşti un artist fantastic”, a spus Trump în timpul ceremoniei de la Casa Albă. “Jon este un actor de o profunzime extraordinară (…) şi este o persoană pe care o iubesc mult”, a adăugat el.

Citește și : Li Keqiang: China nu va recurge la o devalorizare competitivă a yuanului

Actorul în vârstă de 80 de ani, care este tatăl actriţei Angelina Jolie, a devenit celebru pentru rolul din “Midnight Cowboy” (1969), în care a jucat alături de Dustin Hoffman. “Ce film fantastic!”, a exclamat preşedintele american în momentul în care coloana sonoră a filmului s-a auzit în saloanele Casei Albe. Actorul a făcut câteva mişcări de dans înainte de a fi premiat.

Mai târziu, Voight l-a însoţit pe Trump şi pe prima doamnă la baza aeriană Dover, în Delaware, pentru a primi trupurile a doi soldaţi americani morţi în urma probuşirii unui elicopter, miercuri, în Afganistan.

Anunţând în primăvara lui 2016 că îl susţine pe magnatul imobiliarelor, pe atunci în campanie, Voight l-a elogiat: “Eu, Jon Voight, pot afirma fără ezitare că Donald este amuzant, dar mai presus de orice, este onest”.

El şi-a reafirmat susţinerea pentru miliardarul republican când a spus în mai că este “cel ami mare preşedinte de la Abraham Lincoln încoace”.

Ceilalţi medaliaţi au fost: Alison Krauss, câştigătoare a premiului Grammy la categoria bluegrass şi country, Sharon Percy Rockefeller, preşedinte al posturilor naţionale de radio şi televiziune din Washington, şi muzicieni din armata SUA.

Citește și : Un manual UNESCO învaţă presa cum să informeze despre violenţa de gen

Personalităţile recompensate de Trump cu The National Humanities Medal au fost: Teresa Lozano Long, filatropist din Texas, Patrick O’Connell, bucătar-şef şi proprietar al restaurantului The Inn At Little Washington din Virginia, scriitorul James Patterson şi Institutul Claremont din California.

Tags: Abraham LincolnAfganistanAlison KraussCasa AlbaDonald TrumpJon Voight
Categorii: Știrile zilei