X

Actriţa australiană Cate Blanchett spune că nimeni nu a fost plătit pentru rolurile “The Lord of the Rings”

Actriţa australiană Cate Blanchett spune că nimeni nu a fost plătit pentru rolurile “The Lord of the Rings”

Actriţa australiană Cate Blanchett a declarat că a primit “sandvişuri gratuite”, dar nu a fost bine plătită pentru rolul reginei elfilor, Galadriel, din franciza cinematografică “The Lord of the Rings” (“Stăpânul Inelelor”), informează DPA joi.

Cate Blanchett, câştigătoare a două premii Oscar, a fost întrebată ce film i-a adus cel mai mare onorariu, în timp ce participa la jocul “Plead The Fifth” în cadrul talk-show-ului TV american “Watch What Happens Live”.

Atunci când Andy Cohen, prezentatorul acelei emisiuni TV, a încercat să ghicească şi a sugerat “The Lord Of The Rings”, actriţa australiană, surprinsă de acea sugestie, a răspuns astfel: “Glumeşti? Nu, nimeni nu a fost plătit cu nimic pentru a juca în acel film”.

Când Andy Cohen a întrebat-o dacă a primit “o parte din rezultatele finale”, adică un procent din profiturile obţinute de proiect, Cate Blanchett, în vârstă de 55 de ani, a spus: “Nu! Asta se întâmpla cu mult timp înainte de toate aceste practici, deci nimic”.

“Am vrut să lucrez cu tipul care a făcut ‘Braindead’ (Peter Jackson – n.red.). Adică, practic am primit sandvişuri gratuite şi mi-am păstrat urechile, ceea ce înseamnă totuşi ceva, m-au hrănit. Nu, nimeni nu a fost plătit cu nimic”, a adăugat vedeta australiană.

Cate Blanchett, care a promovat cel mai recent film al ei, “Borderlands”, în acea emisiune de televiziune, a mai spus că “femeile nu sunt plătite atât de mult pe cât credeţi”.

Actriţa a făcut aceste dezvăluiri după ce a declarat că ar reveni în rolul reginei Galadriel în viitorul spin-off derivat din franciza “Stăpânul Inelelor” dacă i se va cere acest lucru, întrucât ar lucra cu plăcere “la orice proiect alături de Andy Serkis”.

În luna mai 2024 s-a anunţat că Andy Serkis va regiza un nou film în cadrul francizei “The Lord of the Rings”, dedicat personajului său Gollum, la care Peter Jackson, regizorul trilogiei originale, ar urma să revină în calitate de producător alături de partenerele sale din echipa de producţie, Fran Walsh şi Philippa Boyens.

După apariţia lui Andy Serkis pe scena Festivalului Glastonbury, unde actorul englez a cântat la saxofon, Cate Blanchett a fost întrebată dacă ar fi dispusă să reia personajul Galadriel în viitorul film – care urmează să fie lansat în 2026 -, iar ea a răspuns afirmativ.

Cate Blanchett a interpretat rolul puternicei regine a elfilor, Galadriel, în trilogia “Stăpânul Inelelor”, regizată de Peter Jackson şi ale cărei filme au fost lansate între 2001 şi 2003, şi a reluat apoi acest rol în filmele trilogiei “The Hobbit”. Toate aceste lungmetraje au avut la bază lumea fantastică imaginată de scriitorul J.R.R. Tolkien.

Tags: Cate Blanchett
Monden