Actriţa franceză Juliette Binoche critică iniţiativele ce vizează construirea unor noi graniţe

Publicat:

Actriţa franceză Juliette Binoche, care prezidează juriului Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, ce va debuta joi, a criticat iniţiativele prin care ţările bogate vor să se izoleze de problemele existente pe mapamond prin construirea unor noi graniţe, informează DPA, potrivit agerpres.

“Lumea este destul de egotistă în acest moment”, a declarat artista franceză, câştigătoare a unui premiu Oscar, într-o conferinţă de presă. “Multe ţări bogate îşi închid graniţele”, a adăugat ea.


Citește și : Germania restricționează colectarea de date strânse de Facebook

Acest fenomen se întâmplă în pofida “numeroaselor urgenţe” cu care se confruntă omenirea, precum modificările climatice, a spus Juliette Binoche.

Declaraţia renumitei actriţe franceze a fost făcută la doar câteva zile după ce preşedintele american Donald Trump şi-a intensificat campania de construire a unui zid între Statele Unite şi Mexic, în timpul discursului său anual “State of the Union”, rostit în faţa membrilor Congresului din Washington.

“Trebuie să facem ceva pentru generaţiile viitoare”, a declarat Juliette Binoche, care prezidează juriul din acest an al Berlinalei, alcătuit din şase membri. “Sunt uimită de faptul că guvernele nu acţionează aşa cum ar trebui să o facă”.

După ce a jucat în peste 70 de filme într-o carieră începută în anii 1980, artista franceză, în vârstă de 54 de ani, este în prezent una dintre cele apreciate actriţe din lume.

Pe lângă actorie, Juliette Binoche şi-a construit un nume important şi pe scena politică, sprijinind cu regularitate în discursurile sale drepturile migranţilor şi organizaţia Reporters Sans Frontieres.

Vorbind despre reputaţia Berlinalei, considerat “cel mai politizat dintre marile festivaluri cinematografice ale lumii”, Juliette Binoche a spus: “Cred că (festivalul, n.r.) trebuie să fie înainte de toate uman. Dacă este uman, atunci este şi politic”.

Un film al regizoarei daneze Lone Scherfig, o dramă modernă despre un grup de oameni care încearcă să îşi reconstruiască vieţile după experienţe devastatoare, va deschide joi seară cea de-a 69-a ediţie a Berlinalei.

Cu o acţiune plasată într-un restaurant rusesc din New York, “The Kindness of Strangers”, de Lone Scherfig, este unul dintre cele 17 lungmetraje care vor concura pentru trofeul principal atribuit la Berlin – Ursul de Aur pentru cel mai bun film.

Lone Scherfig, în vârstă de 59 de ani, este una dintre cele şapte femei regizor – un record în istoria Berlinalei – care au fost selectate în competiţia festivalului.

Cineasta daneză şi-a început cariera regizorală în anii 1980, lucrând în televiziune şi în industria publicităţii.

Citește și : Poliția rusă a început ‘să-i vâneze’ pe Martorii lui Iehova

Abia în anul 2000 a devenit cunoscută şi apreciată, graţie comediei sale romantice “Italian for Beginners”.

Nouă ani mai târziu, şi-a consolidat reputaţia şi cariera cu “An Education”, un film despre maturizarea unei adolescente dintr-o suburbie a Londrei în anii 1960.

Lone Scherfig revine în acest an la Berlin cu premiera mondială a noului ei film, “The Kindness of Strangers”.

În acest lungmetraj, actriţa Zoe Kazan – nepoata legendarului regizor american Elia Kazan – joacă rolul unei tinere mame care fuge la New York pentru a scăpa de soţul ei, un poliţist abuziv. În metropola americană, tânăra se împrieteneşte cu un grup de persoane care încearcă, la fel ca ea, să depăşească dificultăţile din vieţile lor.

Din distribuţia peliculei fac parte şi actorul francez Tahar Rahim şi starul britanic Bill Nighy.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.