Actriţa Meg Ryan va fi recompensată cu premiul onorific la a 30-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo

Publicat:

Actriţa Meg Ryan va fi recompensată cu premiul onorific la a 30-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo

Actriţa Meg Ryan va primi premiul onorific Heart of Sarajevo la ediţia a 30-a a Festivalului de Film de la Sarajevo, “în semn de recunoaştere pentru contribuţia sa remarcabilă adusă artei cinematografice”, potrivit organizatorilor.

Cunoscută pentru versatilitatea şi farmecul său natural în fiecare rol pe care îl interpretează, Meg Ryan va prezenta, de asemenea, o proiecţie specială a comediei sale romantice de succes din 1998 “You’ve Got Mail”, la Coca-Cola Open Air Cinema, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Celebra actriţă se va întâlni cu publicul în acelaşi loc în care filmul a fost proiectat în urmă cu 25 de ani la Festival.

Ryan va susţine, de asemenea, un masterclass moderat de regizorul premiat din Bosnia şi Herţegovina Danis Tanović, câştigător al premiului Oscar pentru filmul “No Man’s Land”. Masterclass-ul va fi o ocazie specială de a obţine o perspectivă asupra aspectelor-cheie ale carierei lui Meg Ryan şi ale noului său film “What Happens Later”, care va fi, de asemenea, proiectat în cadrul festivalului. “What Happens Later”, o comedie romantică pe care Ryan a regizat-o, a scris-o şi în care joacă alături de David Duchovny, este al doilea lungmetraj al acesteia, după filmul independent “Ithaca” din 2015.

“Meg Ryan ne-a cucerit inimile la prima vedere! Nu numai că ne-a fermecat pe toţi cu interpretările sale de neuitat, dar şi-a dovedit şi priceperea în spatele camerei ca regizor şi scenarist. Este o onoare pentru noi să îi acordăm premiul Heart of Sarajevo”, a declarat Jovan Marjanović, directorul Festivalului de Film de la Sarajevo.

Meg Ryan, născută în 19 noiembrie 1961, în Connecticut, este actriţă, regizoare şi producătoare. După ce s-a remarcat în filme precum „Top Gun” (1986), „Innerspace” (1987) şi „Promised Land” (1987), a devenit celebră graţie rolului principal pe care l-a jucat în pelicula „When Harry Met Sally” (1989), ce i-a adus prima nominalizare la Globul de Aur. A fost una dintre cele mai de succes actriţe ale anilor 1990, jucând cu precădere în comedii romantice, fiind nominalizată de alte două ori la Globul de Aur cu rolurile din „Sleepless in Seattle” (1993) şi „You’ve Got Mail” (1998).

Heart of Sarajevo a fost înfiinţat în 2005 cu scopul de a recunoaşte personalităţile pentru contribuţia lor excepţională la afirmarea şi dezvoltarea industriei cinematografice şi la susţinerea şi dezvoltarea Festivalului de Film de la Sarajevo.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Alături de Meg Ryan, anul acesta vor primi trofeul şi actorul, scenaristul şi regizorul John Turturro şi scenaristul şi regizorul Alexander Payne.

În selecţia programului In Focus a Festivalului a fost inclus „MMXX” în regia lui Cristi Puiu.

Sarajevo Film Festival va avea loc între 16 şi 23 august.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tezaur de monede din aur, descoperit într-un oraş antic grecesc din Turcia

Tezaur de monede din aur, descoperit într-un oraş antic grecesc din Turcia Arheologii au descoperit un tezaur ce conţine monede greceşti antice, din aur, îngropat...

Trei producţii cinematografice româneşti, prezentate la Festivalul de Film de la Locarno

Trei producţii cinematografice româneşti, prezentate la Festivalul de Film de la Locarno Trei producţii cinematografice româneşti, susţinute de Institutul Cultural Român, participă la cea de-a...

Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia

Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia partenerului Stockmann, a anunţat luni brandul german de lux, fără a...

TikTok retrage definitiv programul său de recompense ‘Lite’ din Uniunea Europeană

TikTok retrage definitiv programul său de recompense 'Lite' din Uniunea Europeană Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a acceptat să retragă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.