Actriţa Shannen Doherty, Brenda din serialul ‘Beverly Hills, 90210’, a murit la 53 de ani

Publicat:

Actriţa Shannen Doherty, Brenda din serialul ‘Beverly Hills, 90210’, a murit la 53 de ani

Actriţa americană Shannen Doherty, cunoscută graţie rolului liceenei Brenda Walsh din serialul TV de succes ”Beverly Hills, 90210”, a murit după o luptă de mai mulţi ani cu cancerul, a anunţat duminică revista People, potrivit Reuters. Actriţa avea 53 de ani.

”Cu durere în suflet anunţ moartea actriţei Shannen Doherty. Sâmbătă, pe 13 iulie, a pierdut lupta cu cancerul după mulţi ani de bătălie cu această boală”, a scris People, citând-o pe agenta actriţei, Leslie Sloane, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Shannen Doherty a făcut publică bătălia pe care o ducea cu cancerul de sân, dezvăluind în 2015 că urmează tratament pentru această afecţiune. În 2023 a suferit o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea unei tumori cerebrale şi a anunţat că boala s-a răspândit la oase.

Actriţa a devenit extrem de populară odată cu rolul Brenda, din serialul ”90210”, o elevă model din Minnesota, care încerca să se integreze printre colegii unui liceu dintr-o zonă înstărită.

Personajul Brenda este prins într-un triunghi amoros alături de Dylan McKay (interpretat de Luke Perry) şi Kelly Taylor (Jennie Garth). În viaţa reală, Doherty a intrat în conflict cu Jennie Garth şi cu alţi colegi de distribuţie şi a părăsit serialul în timpul celui de-al patrulea sezon, în 1994. Serialul a fost difuzat fără ca Shannen Doherty să mai facă parte din distribuţie până în anii 2000.

În 1998, producătorul ”90210”, Aaron Spelling, a distribuit-o pe Doherty în serialul ”Charmed”, în rolul Prue Halliwell, cea mai mare dintre trei surori cu abilităţi magice. Serialul a fost un succes, dar a ţinut primele pagini şi prin conflictele din culise.

Revista People a supranumit-o pe Shannen Doherty ”fata rea” a anilor 1990, întrucât participa la numeroase petreceri, întârzia la filmări şi se certa cu actori şi cu superiori.

În 2003, în cadrul podcastului ”Let’s Be Clear with Shannen Doherty”, actriţa a spus că ”îşi asumă întreaga responsabilitate pentru acţiunile ei” şi recunoaşte că ”depăşea puţin măsura” în perioada când frecventa cluburile de noapte pe când avea puţin peste 20 de ani.

Actriţa şi-a reluat rolul Brenda în continuările la ”90210” din 2008 şi 2019 şi a spus că s-a împăcat cu Jennie Garth după ce amândouă s-au maturizat şi au dat uitării conflictele din adolescenţă.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Shannen Doherty s-a născut în Memphis, Tennessee, pe 12 aprilie 1971 şi s-a dedicat actoriei încă din copilărie. La vârsta de 11 ani a jucat rolul Jenny Wilder în ultimul sezon din serialul clasic ”Little House on the Prairie”.

În 1988, a fost distribuită în comedia neagră ”Heathers”, care a devenit un film cult.

A fost căsătorită de trei ori, cel mai recent cu fotograful Kurt Iswarienko. A intentat divorţ de acesta în 2023.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Persoanele ‘păsări de noapte’, rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme

Persoanele 'păsări de noapte', rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme Un studiu efectuat pe pe 26.000 de persoane...

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa Kate Middleton, Prințesa de...

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă

Alec Baldwin le mulţumeşte susţinătorilor săi după anularea procesului pentru omor prin imprudenţă Actorul american Alec Baldwin le-a mulţumit celor care l-au susţinut după ce...

Postul TV Cartoon Network neagă zvonurile privind închiderea

Postul TV Cartoon Network neagă zvonurile privind închiderea Cartoon Network alungă zvonurile de închidere după un protest viral pe rețelele sociale, reafirmându-și angajamentul față de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.