X

„Actul patru” al „vestelor galbene”: Număr record de inperpelări la Paris

Forţele de ordine franceze au procedat la un număr record de 1.082 de interpelări sâmbătă la Paris, cu ocazia unei noi acţiuni de mobilizare a ”vestelor galbene”, marcată de violenţe, potrivit cifrelor difuzate duminică de Prefectura Parisului, relatează AFP, scrie Agerpres.

Acest bilanţ este net superior comparativ cu precedenta mobilizare, pe 1 decembrie, în cursul căreia au fost interpelate 412 persoane.

Citește și : Protestele ”vestelor galbene” s-au extins în Belgia: Arestări, uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă la Bruxelles

Pe ansamblul ţării, Ministerul francez de Interne a indicat duminică faptul că 1.723 de persoane au fost interpelate, dintre care 1.220 au fost plasate în arest.

Ministerul a precizat de asemenea că 136.000 de persoane au participat la manifestaţiile ”vestelor galbene” sâmbătă, fiind un nivel de mobilizare asemănător celui din sâmbăta precedentă.

Primăria Parisului a estimat că sâmbătă s-au înregistrat însă mai multe pagube materiale decât în urmă cu o săptămână.

”Sunt mai multe pagube după ziua de ieri decât în urmă cu o săptămână”, a declarat duminică Emmanuel Gregoire, prim-adjunctul primarului Parisului, socialista Anne Hidalgo, însărcinat cu bugetul capitalei.

El consideră că este ”mult mai important costul economic”, îndeosebi pentru că foarte multe magazine au fost închise într-o perioadă în care în mod tradiţional au loc cumpărăturile înainte de sărbători.

Citește și : „Vestele galbene”: Preşedintele Emmanuel Macron, aşteptat să anunţe noi măsuri pentru ieşirea din criză

Tags: Anne Hidalgointerpelăriparisrecord
Categorii: Diaspora