X

Acuzat de hărţuire sexuală, directorul adjunct al UNAIDS pleacă pe uşa din dos a instituţiei

Directorul executiv adjunct al UNAIDS, acuzat de agresiuni sexuale de către o angajată, dar exonerat de o anchetă internă a ONU, a anunţat vineri că prăseşte agenţia, relatează AFP, potrivit news.ro.

Luiz Loures “i-a spus directorului executiv al UNAIDS că nu cere să i se înnoiască mandatul”, a anunţat agenţia într-un comunicat.

Citeşte şi: Incidente grave între ultraşi. Un poliţist spaniol a murit – VIDEO

Loures, un bazilian, ”îşi va încheia mandatul (…) la sfârşitul lui martie 2018”, precizează aceeaşi sursă.

Un purtător de cuvânt al UNAIDS, Mahesh Mahalingam, a declarat pentru presă, într-o conferinţă de presă, la Geneva, că decizia lui Loures nu are nicio legătură cu acuzaţiile formulate împotriva sa şi a evocat concluziile anchetei interne.

O angajată a agenţiei a declarat că Loures a hărţuit-o în mai multe rânduri, începând din 2011, şi că a agresat-o într-un lift, în 2015, într-un hotel la Bangkok, unde avea loc o conferinţă UNAIDS.

O anchetă efectuată de Serviciul de evaluare şi audit (IOS) al ONU a apreciat că nu există probe suficiente în susţinerea acuzaţiilor.

Citeşte şi: Presa internaţională scrie despre anunţul lui Toader cu privire la lansarea `procedurii de revocare` a procurorului-șef al DNA

Însă, potrivit unor activişti şi unui avocat specializat în acest tip de dosare, ancheta nu a fost efectuată bine.

IOS l-a criticat pe directorul executiv UNAIDS Michel Sidibé că a încercat să rezolve acest caz discret, organizând o întâlnire între acuzatoare şi acuzat, în timp ce era în curs o anchetă.

Decizia lui Loures are loc la o zi după anunţul demisiei numărului doi la UNICEF, britanicul Justin Forsyth, acuzat de comportament ”nepotrivit” faţă de femei în timp ce lucra pentru organizaţia Save the Children.

Tags: abuz sexualagresiune sexualaJustin ForsythLuiz LouresMahesh MahalingamMichel SidibéONUUNAIDS
Categorii: Știrile zilei