X

Acuzații de plagiat la adresa noului ministru ceh al justiţiei

Noul ministru ceh al justiţiei se confruntă cu acuzaţii de plagiat, după ce un ziar a relatat că a preluat unele secţiuni din lucrarea de absolvire referitoare la creşterea iepurilor dintr-o altă lucrare publicată cu doi ani mai devreme, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Tatana Mala (36 de ani) şi-a susţinut în 2005 lucrarea despre “condiţiile microclimatice pentru creşterea iepurilor”, din care importante fragmente au fost însă copiate, a scris ziarul Pravo.

Citește și : Deputaţii ruşi pregătesc o lege care îi va obliga pe unii jurnaliştii să se înregistreze ca ‘agenţi ai străinătăţii’

Mala – deputată a formaţiunii populiste ANO numită săptămâna trecută ministru al justiţiei în cabinetul condus de Andrej Babis – a respins acuzaţiile de plagiat.

La rândul ei, Universitatea Mendel din oraşul ceh Brno, la care Mala a absolvit agronomia, a publicat un comunicat în care se arată că 11 din cele 48 de pagini ale documentului conţin “suprapuneri observabile” cu lucrarea anterioară, dar în care se adaugă că lucrarea dnei Mala este totuşi una “originală, solidă statistic şi bine prezentată”. În plus, a menţionat universitatea, Tatana Mala a analizat un grup diferit de iepuri, ceea ce înseamnă că nu este vorba de plagiat.

Săptămâna trecută, presa cehă a relatat despre posibile nereguli în dizertaţia Tatanei Mala despre dreptul familiei cu care şi-a finalizat masteratul la o universitate privată slovacă, în 2011. Experţii au folosit un sistem computerizat pentru a depista similitudinile dintre dizertaţia ei şi o altă lucrare din 2006, similitudini care ar include şi greşeli de ortografie, a indicat la 28 iunie postul de radio public ceh.

Citește și : SUA: Donald Trump a ordonat ca drapelele să fie coborâte în bernă în semn de omagiu pentru victimele atacului de la Capital Gazette

“Din păcate, nu pot exclude să fi uitat să citez unele surse, dar cu siguranţă nu a fost nimic intenţionat”, a subliniat Tatana Mala după numirea ei ca ministru.

Tags: absolvireAndrej BabisANOministruplagiatTatana MalaUniversitatea Mendel
Categorii: Diaspora