Aderarea la UE se datorează războiului din Ucraina

Publicat:

Aderarea la UE se datorează războiului din Ucraina

Ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi este de părere că războiul din Ucraina a facilitat procesul de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Concluziile preliminare ale Misiunii ENEMO după alegeri – Stiripesurse.md


În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, Ulianovschi a declarat că R. Moldova trebui să susțină poziția Ucrainei și să condamne războiul început de Federația Rusă, transmite Știri.md.

„În țara vecină este un război injust, o invazie pe teritoriul suveran al Ucrainei, stat membru al ONU și eu consider că R. Moldova trebuie să condamne războiul început de Rusia. Acesta se află într-o fază destul de lungă, unde zilnic sunt distrugeri și foarte multe persoane mor. Contextul geopolitic global este în defavoare Ucrainei, iar de aceea R. Moldova trebuie să susțină cât mai mult țara vecină pentru ca aceasta să facă față și eventual să câștige războiul”, a spus Tudor Ulianovschi.

Aderarea la UE se datorează războiului din Ucraina

Ex-ministrul a precizat că R. Moldova și-a făcut imagine politică pe seama războiului din Ucraina și a depus cererea de aderare la UE, iar acest lucru a fost evidențiat chiar și de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Totodată, Ulianovschi a menționat că în R. Moldova există o influență externă destul de mare, iar cu cât mai puțini profesioniști are țara noastră în domeniul diplomatic, cu atât mai mare va fi această străină.

Aderarea la UE se datorează războiului din Ucraina

„În ceea ce privește influențele externe, cu cât mai puțini profesioniști avem în domeniul diplomatic, cu atât mai mare este influența din exterior. Acest lucru nu este valabil doar pentru țara noastră. Avem situația în care reprezentanții țărilor străine au influențat unele decizii privind dezvoltarea R. Moldova. Din punct de vedere politic, nu ai cum să nu te consulți cu acești reprezentanți străini. Fiecare stat are interesele sale și promovează ideile sale într-o anumită zonă. Pentru R. Moldova eu cred că momentul în dezvoltarea sa a venit atunci când a fost depusă cererea de aderare la UE, chiar dacă nu a fost meritul clasei politice din R. Moldova, iar contextul geopolitic, războiul din Ucraina, a facilitat acest proces”, a conchis Tudor Ulianovschi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Uniunea Europeană pregătește măsura care scoate din joc Temu, Shein sau AliExpress

Uniunea Europeană pregătește măsura care scoate din joc Temu, Shein sau AliExpress Uniunea Europeană elaborează planuri pentru a elimina excepția de la taxele vamale de...

Maia Sandu s-a întâlnit cu coraportorii APCE

Maia Sandu s-a întâlnit cu coraportorii APCE Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevederen cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului...

UE autorizează un nou tratament pentru bronşita tabagică

UE autorizează un nou tratament pentru bronşita tabagică Comisia Europeană a autorizat comercializarea unui tratament ''vedetă'' pentru bronşita tabagică, produs de Sanofi, acest medicament, Dupixent, fiind...

Europenii cred că războiul din Ucraina se va termina cu o pace negociată (sondaj)

Europenii cred că războiul din Ucraina se va termina cu o pace negociată Majoritatea europenilor cred că războiul din Ucraina se va termina cu o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.