Aderarea Suediei la NATO ar consolida apărarea regiunii nordice

Publicat:

Capacităţile de apărare ale regiunii nordice ar fi consolidate dacă Suedia şi Finlanda ar adera la NATO, ceea ce ar permite planificarea apărării comune în cadrul Alianţei, a declarat marţi ministrul apărării suedez Peter Hultqvist, pentru postul naţional de radio, informează Reuters, potrivit agerpres.

”Dacă Suedia şi Finlanda aderă la NATO, atunci ne vom folosi reciproc puterile şi avantajele, vom fi deplin complementari între noi şi de asemenea vom realiza planificarea operaţională”, a spus Peter Hultqvist, membru al Partidului Social-Democrat suedez.


Citeşte şi: Şeful diplomaţiei franceze îl face PRAF pe Putin: ‘Se află într-o stare de negare!’ – Black News

”În acest caz, efectul va fi că devenim mai puternici împreună. Acest lucru este ceva care se poate întâmpla dacă optăm să intrăm în NATO”, a explicat el.

Suedia are deja acorduri în domeniul apărării cu vecinii săi nordici.

Social-democraţii suedezi vor decide pe 15 mai dacă renunţă la deceniile de opoziţie faţă de aderarea ţării la Alianţa Nord-Atlantică.

Invazia militară rusă asupra Ucrainei a redeschis dezbaterea în Suedia şi Finlanda cu privire la statutul lor militar. Cele două ţări sunt asociate la Alianţa Nord-Atlantică de la jumătatea anilor ’90 prin intermediului programului ‘Parteneriat pentru Pace’.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto ar urma să anunţe în această săptămână sprijinul său pentru prezentarea unei cereri de aderare a ţării sale la NATO.

Citeşte şi: Al treilea suspect în asasinarea preşedintelui haitian a fost arestat în SUA – Black News

Hultqvist, de mult timp un sceptic privind integrarea Suediei în structurile aliate, a refuzat să spună care este poziţia sa actuală.

Danemarca, Norvegia şi Islanda sunt deja membre ale NATO, organizaţie din care fac parte alte 27 de state, inclusiv România. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.