X

Adjunctul secretarului de stat al SUA cere o încetare imediată a focului în Nagorno-Karabah

Adjunctul secretarului de stat al SUA Stephen Biegun a discutat separat luni cu miniştrii de externe din Azerbaidjan şi Armenia şi a cerut o încetare imediată a focului în regiunea Nagorno-Karabah, a anunţat Departamentul de Stat american, relatează Reuters, potrivit agerpres.

În convorbirile purtate cu cei doi miniştri, Biegun şi-a exprimat ”profunda îngrijorare cu privire la informaţiile privind escaladarea acţiunii militare şi extinderea teatrului de operaţii în conflictul din Nagorno-Karabah”, a indicat departamentul într-un comunicat.

Citește și : Utilizarea excesivă a reţelelor sociale poate duce la depresie (STUDIU)

Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah, regiune din interiorul teritoriului azer, dar populată majoritar de etnici armeni. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.

Conflictul a cauzat îngrijorarea Occidentului inclusiv pentru că ar putea spori instabilitatea în Caucazul de Sud, zonă ce serveşte drept coridor pentru conductele de ţiţei şi gaz către pieţele mondiale.

Citește și : Parisul îşi ÎNCHIDE barurile şi limitează programul restaurantelor şi universităţilor

Tags: armeniaAzerbaidjanNagorno-KarabahStephen BiegunSUA
Categorii: Sinteze