X

Administraţia al-Assad trebuie să preia controlul asupra zonelor din estul Siriei eliberate de SUA (Zaharova)

Ministerul rus de Externe consideră că Administraţia Bashar al-Assad trebuie să preia controlul asupra zonelor din estul Siriei după eventuala retragere a trupelor americane, informează site-ul agenţiei Tass, scrie mediafax.

“Urmărim cu atenţie îndeplinirea deciziei preşedintelui SUA, Donald Trump, de retragere a trupelor americane din Siria”, a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Citește și : Rusia avertizează Statele Unite să evite orice efort de influenţare a succesiunii la tron în Arabia Saudită

“Se ridică o întrebare esenţială: cine va primi controlul asupra teritoriilor părăsite de americani? În mod evident, trebuie să fie Administraţia siriană, în conformitate cu legislaţia internaţională (…)”, a subliniat oficialul rus.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a decis recent retragerea trupelor americane din Siria şi diminuarea efectivelor militare din Afganistan. Preşedintele SUA a luat spontan decizia de retragere a militarilor americani din Siria, fără a se consulta cu principalii consilieri prezidenţiali şi cu ţările aliate, au afirmat oficiali citaţi de agenţia Associated Press. Conform surselor citate, Donald Trump a luat decizia după o conversaţie prin telefon cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Liderul turc i-a amintit lui Donald Trump că a spus în mod repetat că singurul motiv pentru care există o prezenţă militară americană în Siria a fost învingerea reţelei teroriste Stat Islamic.

Citește și : Thailanda, prima țară asiatică ce legalizează marijuana în scop terapeutic

Decizia lui Donald Trump de retragere a trupelor din Siria a fost criticată de numeroşi politicieni din Statele Unite, dar şi de ţări aliate. Secretarul american al Apărării, James Mattis, şi-a prezentat demisia.

Tags: bashar al assaddamascsiriaSUAZaharova
Categorii: DiasporaSinteze