Administraţia Biden anunţă măsuri privind controlul armelor în SUA

Publicat:

Administraţia Biden a anunţat o serie de măsuri ale executivului care vizează combaterea violenţei cu arme în urma unei serii de atacuri armate în masă care au şocat ţara, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Se aşteaptă ca preşedintele Joe Biden să semneze joi acţiunile executivului. În primul rând, Departamentul Justiţiei va emite în 30 de zile o regulă propusă pentru a ajuta la oprirea proliferării aşa-numitelor ”arme fantomă”, a indicat Casa Albă.


Citește și : Merkel și Putin, ÎNGRIJORAȚI de escaladarea tensiunilor din estul Ucrainei

Aceste ”arme fantomă” sunt vândute fără numere de serie sau alte informaţii de identificare. Infractorii cumpără truse care conţin aproape toate componentele şi îndrumările pentru asamblarea unei arme de foc în doar 30 de minute şi pot utiliza aceste arme pentru a comite infracţiuni.

Când aceste arme de foc apar la locul crimei, deseori nu pot fi urmărite de oamenii legii din cauza lipsei unui număr de serie.

Departamentul de Justiţie, în termen de 60 de zile, va emite o reglementare propusă pentru a clarifica atunci când un dispozitiv comercializat ca un de stabilizare” transformă efectiv un pistol într-o puşcă cu ţeavă scurtă şi care intră sub jurisdicţia Legii naţionale privind armele.

Presupusul atacator dintr-un magazin din Boulder, statul Colorado, luna trecută, pare să fi folosit un pistol cu braţ, care poate face o armă de foc mai stabilă şi precisă, fiind totuşi ascunsă.

Departamentul de Justiţie, în termen de 60 de zile, va publica un model de legislaţie ”steagul roşu”.Aceasta permite membrilor familiei sau agenţiilor pentru aplicarea legii să solicite o hotărâre judecătorească de interdicţie temporară impusă persoanelor care prezintă un pericol pentru ele însele sau pentru alţii în ceea ce priveşte utilizarea armelor de foc.

Departamentul de Justiţie va emite un raport anual privind comercializarea armelor de foc şi actualizări anuale pentru a oferi informaţii utile factorilor de decizie politică de care au aceştia au nevoie în combaterea traficului de arme.

Citește și :Bulgaria își REDESCHIDE școlile

Patru oameni, între care şi un copil, au fost omorâţi săptămâna trecută de un individ care a deschis focul într-o clădire de birouri din oraşul Orange, la sud de Los Angeles, a anunţat poliţia, notează AFP şi dpa.

Incidentul survine după alte două atacuri care au îndoliat Statele Unite şi au relansat dezbaterea privind proliferarea armelor de foc în această ţară. La 22 martie, un bărbat a împuşcat mortal 10 oameni într-un magazin din Boulder, statul Colorado, la mai puţin de o săptămână după ce un alt individ a ucis tot cu armă de foc opt persoane în mai multe saloane de masaj din Atlanta, în statul Georgia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 4 iunie 2024

Horoscop 4 iunie 2024  Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Vărsătorii au parte de mai multe schimbări în viaţa lor, iar nativii Balanţă...

Sezonul 2 din ‘Wednesday’ va deveni ‘cea mai mare producţie’ filmată vreodată în Irlanda

Sezonul 2 din 'Wednesday' va deveni 'cea mai mare producţie' filmată vreodată în Irlanda Agenţia de stat Screen Ireland a confirmat că sezonul 2 al...

Roger Waters lucrează la un nou album şi respinge o posibilă reuniune a formaţiei Pink Floyd

Roger Waters lucrează la un nou album şi respinge o posibilă reuniune a formaţiei Pink Floyd Muzicianul britanic a respins ideea unei posibile reuniuni a...

Instanța supremă din Japonia consideră că sterilizarea forțată este neconstituțională

Instanța supremă din Japonia consideră că sterilizarea forțată este neconstituțională Instanța supremă din Japonia a decis că sterilizarea forțată este neconstituțională. Decizia a fost anunțată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.