Administraţia Biden nu are intenţii ostile faţă de Coreea de Nord şi vrea reluarea negocierilor pe tema denuclearizării

Publicat:

Administraţia Joseph Biden a semnalat, luni, că nu are intenţii ostile faţă de Coreea de Nord, exprimând disponibilitatea reluării negocierilor pe tema denuclearizării, informează agenţia Reuters, informează mediafax.

“Statele Unite nu au intenţii ostile faţă de Coreea de Nord”, a declarat luni, în Coreea de Sud, emisarul american Sung Kim.


Citește și : Zelenski trimite săgeţi către Moscova: ‘A început numărătoare inversă!’

“Actualele exerciţii militare efectuate de SUA şi Coreea de Sud sunt de rutină şi au scop pur defensiv, pentru susţinerea securităţii ambelor ţări”, a subliniat emisarul SUA pentru Coreea de Nord.

Sung Kim a discutat cu emisarul sud-coreean pentru Coreea de Nord, Noh Kyu-Duk, despre posibile activităţi umanitare destinate populaţiei nord-coreene, dar şi despre posibilitatea reluării negocierilor pe tema programului nuclear al regimului de la Phenian. “Am stabilit să colaborăm pentru reluarea dialogului cu Administraţia din Coreea de Nord cât mai curând”, a subliniat Sung Kim.

Citește și : Iranul îşi doreşte un guvern reprezentativ în Afganistan

Emisarul SUA s-a întâlnit şi cu ministrul sud-coreean de Externe, Chung Eui-Yong, şi urmează să discute cu Igor Morgulov, adjunct al ministrului rus de Externe, aflat şi el în vizită în Coreea de Sud.

Militari din SUA şi Coreea de Sud au iniţiat pe 16 august exerciţii comune care vor dura nouă zile. Regimul Kim Yong-Un a semnalat că este deschis diplomaţiei, dar a condamnat exerciţiile militare, pe care le consideră “acţiuni ostile”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.