Administrația Biden va întări lupta împotriva restrângerii dreptului de vot al minorităţilor

Publicat:

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a anunţat vineri o serie de măsuri pentru a lupta împotriva restricţiilor în accesul la vot al minorităţilor adoptate recent de mai multe state republicane, notează AFP, potrivit agerpres

“Progresele în protejarea dreptului de vot, în special pentru americanii negri şi de culoare, nu au fost niciodată constante: momentele de progres au fost adeseori urmate de eforturi de combatere a acestora”, a subliniat Merrick Garland într-un discurs plin de referinţe istorice.


Citește și : O nouă tranșă de doze de vaccin împotriva COVID-19, donate de România, au ajuns la Chişinău

Or, “de la începutul anului, cel puţin 14 state au adoptat legi care complică exercitarea dreptului de vot”, a deplâns el, criticând, de asemenea, auditurile post-electorale efectuate de unele state republicane care “subminează încrederea în democraţie”.

“Pentru a răspunde la această provocare”, Merrick Garland a anunţat că personalul din departamentul său care se ocupă de protecţia drepturilor civile se va dubla în termen de 30 de zile.

Membrii săi vor “examina îndeaproape” fiecare nouă lege, dar şi practicile la nivel local. “Dacă vedem încălcări ale legilor federale, nu vom ezita să acţionăm”, a ameninţat el.

Guvernul preşedintelui Joe Biden, care a fost ales cu sprijinul alegătorilor afro-americani, intenţionează, de asemenea, să-şi intensifice activitatea de combatere a dezinformării “care are ca scop să descurajeze prezenţa alegătorilor la vot”, a spus el.

De asemenea, departamentul său va urmări fără încetare pe oricine ameninţă sau agresează agenţi electorali, a mai spus procurorul general al SUA.

Discursul său a intervenit în contextul în care o lege dorită de Joe Biden, şi care ar neutraliza legile locale, s-ar părea că este blocată. Senatorul democrat Joe Manchin a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că nu va vota pentru aceasta, ceea ce, ţinând cont de raportul de forţe din camera superioară a Congresului (50 de democraţi, 50 de republicani), pare să condamne textul.

Citește și : Guvernatorul statului Texas doreşte să reia construcţia unui zid la frontiera cu Mexicul

Joe Biden a promis la 1 iunie să lupte cu toate puterile pentru a fi adoptat în Congres, denunţând atacuri “absolut fără precedent” împotriva dreptului de vot al minorităţilor.

Republicanii susţin că textele lor vizează lupta împotriva fraudei electorale, preluând acuzaţiile fostului preşedinte Donald Trump, care afirmă împotriva tuturor dovezilor că alegerile prezidenţiale din 2020 i-au fost “furate”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni

FOTO/ Ziua Naţională a Vinului e despre o băutură a istoriei şi culturii din Moldova, care uneşte oameni Pe 5 și 6 octombrie, iubitorii de...

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră Președintele Maia Sandu a efectuat o vizită...

UE vrea să înființeze centre de detenție în țările vecine care doresc să adere la blocul comunitar, precum Serbia, Albania și Moldova

UE vrea să înființeze centre de detenție în țările vecine care doresc să adere la blocul comunitar, precum Serbia, Albania și Moldova Un summit la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.