X

Administraţia de Meteorologie din Ucraina prognozează o iarnă mai blândă decât de obicei în ţară

Administraţia de Meteorologie din Ucraina a prognozat joi o iarnă mai blândă decât de obicei în ţară, oferind o rază de speranţă locuitorilor care se confruntă cu întreruperi de electricitate în urma atacurilor ruseşti asupra instalaţiilor energetice, relatează Reuters, potrivit agerpres

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat în această săptămână că bombardamentele ruseşti lansate după 10 octombrie au distrus aproape o treime din centralele electrice din Ucraina, iar ţara se confruntă cu pene de curent în timp ce au loc lucrări pentru remedierea situaţiei.

Citește și : SUA: Val de inculpări în urma unor transferuri de tehnologie în Rusia

Iernile pot fi lungi şi grele în Ucraina, însă Administraţia Naţională de Meteorologie a sugerat că temperaturile ar putea fi uşor mai ridicate decât media în această iarnă.

“Se aşteaptă ca temperatura medie pe timpul iernii să fie cu 1-2 grade (Celsius) mai mare decât de obicei … probabilitatea unor perioade lungi cu vreme foarte rece, cu o temperatură minimă de minus 25-30 de grade Celsius, este foarte scăzută în Ucraina”, a scris agenţia pe Facebook.

“Cel mai probabil va exista o răcire semnificativă pe termen scurt, care să dureze 1-5 zile, când temperatura minimă pe timpul nopţii va fi de minus 15-20 de grade Celsius”, a mai spus agenţia.

Directorul executiv al companiei energetice ucrainene Naftogaz a declarat că Ucraina dispune de un volum semnificativ de gaz în depozite, însă va avea nevoie de importuri suplimentare din cauza problemelor din sectorul energiei electrice.

Citește și : Liz Truss îşi anunţă demisia din funcţia de premier după 45 de zile de mandat

Tags: centraleelectricitateiarnaucrainaVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaMeteoRăzboi in Ucraina