X

Administraţia de Stat a Drumurilor: Mai multe sectoare de drum sunt închise din cauza inundațiilor

Administraţia de Stat a Drumurilor: Mai multe sectoare de drum sunt închise din cauza inundațiilor

Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) anunţă că la această oră, mai multe sectoare de drum sunt  închise din cauza inundațiilor. Printre acestea se numără traseele de pe R34 km 45: Intrarea în Sărata Nouă; km 47: Sărata Nouă G 125; km 53: Leova – Sărata Nouă, transmite MOLDPRES.

„Apa depășește un metru în aceste zone, astfel că circulația este periculoasă și interzisă. Vă rugăm să evitați această porțiune și să utilizați rute alternative. Toate organele competente au fost informate și se va interveni urgent pentru remedierea situației”, indică ASD.

Echipele de drumari sunt mobilizate și intervin în condiții critice cu nouă utilaje specializate pentru a restabili circulația în cel mai scurt timp posibil. Se intervine și pe următoarele sectoare: G125; G130; G82.1, intersecție cu R1.

Citește și: Care sunt riscurile consumării apei de ploaie

Având în vedere atenționarea meteo de  Cod galben şi portocaliu de precipitații abundente, Administraţia de Stat a Drumurilor informează conducătorii auto cu privire la riscul apariției potmolului pe partea carosabilă, ca urmare a transportării pământului de pe drumurile laterale și de pe terenurile agricole, colmatând șanțurile, rigolele și canalele de scurgere. „În aceste condiții, recomandăm conducătorilor auto prudență la volan și informarea prealabilă cu privire la sectoarele de drum tranzitate, pentru a evita derapările și alte evenimente rutiere”, rezumă sursa citată.

Petricani

Tags: Administrația de Stat a Drumurilordrumuriinundatii
Social