X

Administraţia din Saxonia contrazice Berlinul pe marginea violenţelor din Chemnitz

Protestele dreptei care au avut loc în oraşul est-german Chemnitz în ultimele două săptămâni nu au inclus “nicio mulţime” care să urmărească şi să ameninţe străini, a declarat miercuri prim-ministrul landului Saxonia, contrazicând afirmaţiile făcute de guvernul de la Berlin şi politicieni de top germani, informează dpa, potrivit agerpres.

Exprimându-se în parlament pentru prima dată după aceste manifestaţii, declanşate de moartea unui cetăţean german care ar fi fost ucis de doi solicitanţi de azil, premierul conservator Michael Kretschmer (foto) a declarat că landul său şi oraşul Chemnitz au fost prezentate fals în timpul revoltelor.

Citeşte şi: Poliţiştii britanici i-au identificat pe ruşii care l-au otrăvit pe Serghei Skripal

“Un lucru este clar: nu a existat nicio mulţime, nicio vânătoare şi niciun pogrom” împotriva persoanelor cu un aspect non-german, a spus Kretschmer, în contradicţie directă cu declaraţiile făcute săptămâna trecută de guvernul federal şi politicieni de top, inclusiv ministrul de externe Heiko Maas.

Citeşte şi: Donald Trump vrea ca toată lumea să pună o presiune maximă pe Iran

La scurt timp după violenţe, cancelarul Angela Merkel a condamnat ceea ce ea a numit un comportament “de haită” faţă de migranţi după ce a spus că a văzut înregistrări video ale unor astfel de incidente.

Deşi procurorii din Dresda au declarat în această săptămână că înregistrările nu au fost pe deplin evaluate, purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, a reiterat poziţia lui Merkel spunând: “Cu toate acestea, rămân înregistrări video ce arată cum persoane de origine străină sunt urmărite şi ameninţate”.

Tags: Angela MerkelberlinChemnitzgermaniaHeiko MaasMichael KretschmerSaxonia
Categorii: Diaspora