Administraţia Donald Trump intenţionează să-i separe pe copiii migranţilor de părinţii lor în caz de arest

Publicat:

Administraţia Donald Trump intenţionează să-i separe pe copiii migranţilor de părinţii lor atunci când familiile sunt arestate fără documente la sosirea în Statele Unite, într-un efort de descurajare a imigraţiei ilegale, au informat mai multe mass-media americane citând oficiali sub rezerva anonimatului, relatează AFP.

Ministerul Securităţii Interne din SUA (DHS) “a examinat schimbări de procedură, de politică, de reglementare” pentru a combate imigraţia ilegală şi anumite măsuri “au fost aprobate”, a declarat fără alte detalii Tyler Houlton, purtătorul de cuvânt al DHS, pentru Washington Post, conform agerpres.


Mai mulţi oficiali ai DHS, serviciilor de imigraţie (ICE) şi de la Casa Albă au menţionat sub rezerva anonimatului pentru publicaţiile Washington Post şi New York Times (NYT) o propunere care ar viza familiile.

Citește și : Mariano Rajoy exclude convocarea de alegeri naționale după rezultatele din Catalonia

În prezent, prezenţa minorilor limitează legal capacitatea serviciilor de imigraţie de a menţine familiile în centre de detenţie. Părinţii şi copiii lor sunt de obicei eliberaţi rapid după arestare cu obligaţia de a se prezenta apoi în faţa unui judecător.

Propunerea menţionată de oficiali ar avea drept scop separarea părinţilor de copii pentru a-i putea menţine în detenţie, în timp ce copiii vor fi luaţi în grijă de serviciile sociale.

Ideea a fost deja evocată în martie de secretarul general al Casei Albe John Kelly, pe atunci ministru al securităţii interne. “I-am trata bine pe aceşti copii în timp ce vom avea grijă de părinţii lor”, a spus el pentru CNN.

Propunerea a declanşat un val de nemulţumiri şi a fost lăsată deoparte în condiţiile în care noua administraţie părea să-şi atingă obiectivele cu privire la o scădere record a intrărilor ilegale în Statele Unite în 2017. Cu toate acestea, numărul persoanelor arestate la frontieră au crescut din nou în luna noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tragedie în Chișinău. Doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau în parc

Tragedie în Chișinău. Doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau în parc Tragedie în capitală. Doi copii au fost electrocutați în timp...

METEO// Caniculă la sud și fără precipitații

METEO// Caniculă la sud și fără precipitații Pentru ziua de astăzi, meteorologii transmit vreme caldă cu cer variabil. Citește și: Statul va crea un fond mutual...

Minnesota nu poate interzice adulților sub 21 de ani să poarte arme

Minnesota nu poate interzice adulților sub 21 de ani să poarte arme O curte federală de apel a decis că o lege din Minnesota care...

Evenimentele Zilei de 19 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 19 iulie în Istorie 19 iulie este a 200-a zi a calendarului gregorian și a 201-a zi în anii bisecți.   Sărbătorle Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.