X

Administraţia federală elveţiană a fost atacată cibernetic

Administraţia federală elveţiană a fost vizată luni dimineaţă de un atac informatic, care a blocat accesul la site-urile oficiale şi ale unor companii afiliate, a anunţat guvernul Elveţiei într-un comunicat, informează AFP, potrivit agerpres.

Acest atac de tip DDoS (denial-of-service), care împiedică accesul la site-uri inundându-le cu un trafic anormal, a fost revendicat de grupul “No Name”, deja responsabil de un atac similar săptămâna trecută asupra site-ului Parlamentului Elveţiei, precizează comunicatul.

Citeşte şi: Contraofensiva Ucrainei a început. Obiectivele ei nu sunt strict militare – Black News

“Specialiştii administraţiei federale au remarcat rapid atacul şi iau măsuri pentru a restabili cât mai repede posibil accesibilitatea site-urilor web şi aplicaţiilor”, adaugă comunicatul.

Central naţional pentru securitate cibernetică al Elveţiei a declanşat o anchetă, însă comunicatul nu oferă deocamdată niciun detaliu asupra hackerilor de la “No Name”.

Centrul “analizează atacul împreună cu serviciile administrative vizate şi stabileşte măsurile adecvate”, mai subliniază autorităţile elveţiene, precizând că niciun fel de date nu au fost pierdute în noile atacuri de tip DDoS.

La începutul lui iunie, autorităţile elveţiene au anunţat că anchetează asupra unui alt atac cibernetic, ce a vizat un prestator de servicii care numără printre clienţii săi numeroase departamente ale administraţiei federale şi cantonale, inclusiv armata şi poliţia federală ale Elveţiei.

Atacul grupului de hackeri PLAY a vizat compania Xplain AG, o societate elveţiană specializată în soluţii informatice în domeniul securităţii interne.

Atunci a fost vorba de un atac de tip ransomware, ce constă în cifrarea de către hackeri a datelor informatice ale victimei lor, căreia îi cer o răscumpărare pentru a le face din nou accesibile. PLAY a publicat o parte dintre datele furate pentru a spori presiunea.

Citeşte şi: Privite de la Kiev, atuurile și slăbiciunile Europei sunt dureros de vizibile – Black News

Directorul Xplain, Andreas Lowinger, a afirmat la acea dată pentru AFP că societatea nu a luat niciun contact cu piraţii şi a refuzat să plătească răscumpărarea.

Recent, două media elveţiene, CH Media şi NZZ, au fost de asemenea vizate de grupul de hackeri PLAY.

Tags: Andreas LowingerDDoS (denial-of-service)ElvetiaNo NamePlayXplain
Categorii: Externe