Administraţia SUA a distrus şansa reducerii tensiunilor cu Coreea de Nord (Serghei Lavrov)

Publicat:

Administraţia SUA a distrus şansa reducerii tensiunilor cu Phenianul, trimiţând semnale contradictorii prin intermediari ruşi, a declarat vineri, la Viena, ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, informează dpa, conform agerpres .

Declaraţia sa a adus informaţii suplimentare despre la politica SUA cu privire la programele nuclear şi balistic ale Coreei de Nord, care a fost marcată de neînţelegeri între preşedintele american Donald Trump şi secretarul de stat american Rex Tillerson.


În septembrie, Washingtonul i-a declarat Moscovei că nu intenţionează să întreprindă exerciţii militare lângă Peninsula Coreeană până la primăvară, le-a spus Lavrov jurnaliştilor în marja reuniunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Citește și : UE şi Iordania vor continua demersurile pentru crearea unui stat palestinian

Rusia i-a transmis acest lucru Phenianului, crezând că SUA sunt gata “să înceapă crearea de condiţii pentru dialog” dacă şi Coreea de Nord va sta liniştită. Însă, după ce mesajul a fost transmis, SUA au anunţat exerciţii militare în două rânduri, a subliniat Lavrov.

Coreea de Nord a reacţionat lansând o rachetă intercontinentală.

“SUA au acţionat ca şi cum au vrut să provoace aceasta, şi au şi făcut-o”, a spus Lavrov. “Acum va fi mai greu să fie create condiţii pentru relansarea dialogului”, a estimat şeful diplomaţiei ruse.

La sfârşitul lui septembrie, Tillerson a declarat în mod public că el a testat şansa pentru negocieri, dar că la o zi după aceasta Donald Trump a spus că “el pierde timpul”.

Potrivit lui Lavrov, Coreea de Nord vrea să obţină garanţii de securitate înainte de a începe negocierile asupra programului său de arme nucleare.

Oricum, respingerea de către Trump a Acordului nuclear încheiat în 2015 cu Iranul a stârnit “întrebări serioase” legat de cât de mult timp vor fi valabile orice eventuale negocieri între SUA şi Coreea de Nord, a mai spus Lavrov.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.