Administraţia Trump a CONFISCAT de la Apple datele unor parlamentari democraţi

Publicat:

Ministerul Justiţiei al SUA a confiscat de la compania Apple, în timpul preşedinţiei lui Donald Trump, datele a doi parlamentari democraţi membri ai comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, precum şi ale colaboratorilor şi membrilor familiilor lor, potrivit cotidianului New York Times (NYT), informează vineri AFP, transmite şi agerpres.

Demersuri în vederea obţinerii comunicării acestor date l-au vizat pe Adam Schiff, reprezentantul Californiei şi la acea vreme principalul membru democrat al acestei comisii pe care în prezent o prezidează, a raportat joi cotidianul american.


Citește și: Iranul va primi din Rusia un satelit cu tehnologie avansată

Aceste confiscări de date au intervenit în 2017 şi la începutul lui 2018, în timp ce ministerul ancheta asupra scurgerilor de informaţii clasificate cu privire la contactele dintre administraţia Trump şi guvernul rus, continuă NYT.

Reprezentantul Eric Swalwell a declarat joi la CNN că el era al doilea reprezentant democrat al comisiei vizat. “Am fost notificat (…) de Apple că ei mi-au confiscat datele. Este rău”, a spus el.

Potrivit NYT, procurori ai Ministerului de Justiţie, condus la acea dată de Jeff Sessions, au întreprins atunci eforturi neobişnuite pentru a găsi sursa scurgerilor. Aceste eforturi au vizat datele unor parlamentari, precum şi ale personalului şi familiilor lor, inclusiv ale unui minor, pentru că, potrivit cotidianului american, ei credeau că aceştia utilizează aparatele colaboratorilor sau copiilor lor pentru a masca anumite contacte cu jurnalişti.

Citește și: O nouă molimă lovește în Marea Britanie! Doi oameni au venit cu un virus mortal din străinătate

În final, niciunele dintre datele culese, nici vreo altă dovadă nu au permis să se stabilească vreo legătură între aceste scurgeri şi parlamentari sau comisia de informaţii, precizează cotidianul. Însă ancheta a fost relansată un an mai târziu de ministrul justiţiei Bill Barr.

Ministerul Justiţiei al SUA şi Apple nu au comentat deocamdată aceste informaţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate Trupa rock Pearl Jam a anulat mai multe date din turneul european...

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului ‘The Agency’

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului 'The Agency' Actorul american Richard Gere se va alătura distribuţiei serialului "The Agency", produs de...

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex

Letonia introduce parteneriatele civile pentru cuplurile de acelaşi sex Modificările legislative care le permit persoanelor homosexuale să înregistreze parteneriate civile destinate cuplurilor de acelaşi sex...

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.