Administrația Trump intenţionează să colecteze ADN-ul migranţilor intraţi ilegal în ţară

Publicat:

Guvernul american prevede colectarea de ADN de la toţi migranţii deţinuţi după intrarea ilegală în SUA, au anunţat miercuri reprezentanţi ai administraţiei de la Washington, transmite AFP, potrivit agerpres.

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) elaborează în prezent un program care va permite primirea de informaţii genetice de la imigranţii respectivi şi înregistrarea lor într-o bază de date a FBI, numită CODIS, ce conţine milioane de profiluri ale persoanelor arestate sau găsite vinovate de delicte sau crime.


Citește și : Cel puţin cinci morţi după prăbuşirea unui avion în statul american Connecticut

Aceste informaţii ar putea să fie utilizate şi de alte agenţii de menţinere a ordinii din SUA.

”Acest lucru va permite să ne îmbunătăţim capacitatea de a identifica o persoană intrată ilegal în ţară şi va ajuta şi alte organisme”, a declarat un reprezentant al DHS.

Colectarea şi stocarea datelor ADN ale persoanelor deţinute, dar nu condamnate, au atras critici din partea asociaţiilor pentru apărarea drepturilor civile.

Conform autorităţilor americane, prelevarea de eşantioane de ADN a fost cerută prin reglementările Departamentului de Justiţie în 2006 şi 2010 în cazul persoanelor arestate şi condamnate, dar nu a fost niciodată pusă în aplicare.

Citește și : Sigal Mandelker, subsecretar american al Trezoreriei, va demisiona

În anul fiscal 2018, peste 396.000 de persoane au fost reţinute la frontiera dintre SUA şi Mexic, marea majoritate dintre ele venind din Salvador, Honduras şi Guatemala.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC anunță consultări publice, inclusiv asupra procedurii de vot prin corespondență

CEC anunță consultări publice, inclusiv asupra procedurii de vot prin corespondență Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat consultări publice a proiectului de hotărâre „Pentru aprobarea...

Prețuri mai mici la carburanți. ANRE: Ieftinirea este determinată de scăderea cotațiilor bursiere

Prețuri mai mici la carburanți. ANRE: Ieftinirea este determinată de scăderea cotațiilor bursiere Prețurile la carburanți sunt în scădere în ultimele zile. Agenția Națională...

Sistemele informatice a AIC nu au fost perturbate

Sistemele informatice a AIC nu au fost perturbate Sistemele informatice a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) activează fără perturbări, anunță administrația Aeroportului. Citește și: Unde au găsit...

O gimnastă ratează Jocurile Olimpice de la Paris pentru că a fumat și a băut alcool

O gimnastă ratează Jocurile Olimpice de la Paris pentru că a fumat și a băut alcool Gimnasta Shoko Miyata, în vârstă de 19 de ani,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.