X

Administraţia Trump va suspenda zborurile companiilor aeriene chineze dinspre şi către SUA

Administraţia Donald Trump va interzice temporar zborurile companiilor aeriene chineze dinspre şi către Statele Unite, deoarece Beijing-ul nu a autorizat încă transportatorii americani să-şi reia activitatea în China, în pofida relaxării măsurilor de izolare, relatează AFP, scrie agerpres.

Această interdicţie va intra în vigoare pe 16 iunie, dar nu este exclus ca punerea în aplicare a acestei măsuri să aibă loc înainte de această dată, în cazul în care preşedintele Trump decide aceasta, a anunţat miercuri Ministerul Transporturilor (DoT).

Citește și : Trump: Invitarea Rusiei la viitorul summit G7 este o chestiune ‘de bun simţ’

”Companiile aeriene americane au solicitat reluarea serviciilor (în China), începând cu 1 iunie. Neaprobarea cererilor de către guvernul chinez este o încălcare a acordului” privind transportul aerian, a precizat ministerul.

Delta Airlines şi United Airlines au suspendat în februarie şi respectiv martie zborurile dinspre şi spre China din cauza pandemiei de COVID -19, dar au dorit să-şi reia activitatea în China luna aceasta.

Companiile nu au primit undă verde de la autorităţile aviaţiei civile chineze, care în schimb au autorizat în martie companiile aeriene locale să opereze un zbor pe săptămână către şi dinspre o ţară străină. Această limitare este destinată să împiedice răspândirea virusului.

Citește și : Peste 230.000 de cadre medicale, infectate cu COVID-19 la nivel mondial

În prezent, patru companii aeriene chineze operează zboruri între Statele Unite şi China, în timp ce companiile americane nu efectuează niciunul, potrivit DoT.

Decizia americană survine în plină recrudescenţă a tensiunilor între Beijing şi Washington.

Tags: BeijingChinacovid-19Donald TrumpDoTStatele Unite
Categorii: Știrile zilei