Administrația Trump vrea să stopeze fenomenul ‘turismului maternal’

Publicat:

Administrația Trump intenționează să impună un nou regulament cu rolul de a stopa ceea ce se numește turism maternal – femei gravide care călătoresc în Statele Unite pentru a da naștere, deoarece copiii născuți pe teritoriul SUA primesc automat cetățenia americană, a afirmat un oficial american, scrie mediafax.

“Această modificare este destinată să gestioneze riscurile de securitate națională și de aplicare a legii asociate cu turismul maternal, inclusiv activitatea infracțională asociată cu industria turismului maternal”, a declarat oficialul de la Departamentul de Stat, citat de postul ABC News.


Citește și : Merkel aşteaptă o decizie a UE privind participarea Huawei la sistemul 5G în Europa

Schimbările, ce privesc vizele de afaceri și cele turistice, ar urma să intre în vigoare în scurt timp, a afirmat oficialul.

Oficiali din cadrul Administrației Trump au criticat în mod public dobândirea cetățeniei române prin naștere, un drept înscris prin cel de-al 14-lea amendament din Constituția Statelor Unite.

Anul trecut, procurorii federali au inculpat 19 persoane pentru implicare într-o schemă prin care au luat mii de dolari de la clienți cu scopul transportării lor pentru a da naștere în Statele Unite. Suspecții au fost puși sub acuzare pentru fraude și spălare de bani.

Oficialii nu au oferit date privind numărul turistelor care vin în SUA pentru a da naștere, iar în acest moment nu este clar cum Administrația Trump va reuși să aplice aceste schimbări privind vizele.

Citește și : Franța, de acord să amâne colectarea noii taxe pentru ‘giganții’ din tehnologie până la finalul acestui an

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Comandourile ucrainene au cucerit mai multe platforme de pe Marea Neagră ocupate de forțele rusești

VIDEO - Comandourile ucrainene au cucerit mai multe platforme de pe Marea Neagră ocupate de forțele rusești Trupe de comando ucrainene au luat cu asalt...

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit O femeie de 63 de ani a decedat, iar alta a fost transportată...

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde OpenAI are la...

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private Este ora 3 dimineața la terminalul VIP al aeroportului Mohammed Bin Rashid Aerospace Hub din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.