X

Administrația Trump vrea să stopeze fenomenul ‘turismului maternal’

Administrația Trump intenționează să impună un nou regulament cu rolul de a stopa ceea ce se numește turism maternal – femei gravide care călătoresc în Statele Unite pentru a da naștere, deoarece copiii născuți pe teritoriul SUA primesc automat cetățenia americană, a afirmat un oficial american, scrie mediafax.

“Această modificare este destinată să gestioneze riscurile de securitate națională și de aplicare a legii asociate cu turismul maternal, inclusiv activitatea infracțională asociată cu industria turismului maternal”, a declarat oficialul de la Departamentul de Stat, citat de postul ABC News.

Citește și : Merkel aşteaptă o decizie a UE privind participarea Huawei la sistemul 5G în Europa

Schimbările, ce privesc vizele de afaceri și cele turistice, ar urma să intre în vigoare în scurt timp, a afirmat oficialul.

Oficiali din cadrul Administrației Trump au criticat în mod public dobândirea cetățeniei române prin naștere, un drept înscris prin cel de-al 14-lea amendament din Constituția Statelor Unite.

Anul trecut, procurorii federali au inculpat 19 persoane pentru implicare într-o schemă prin care au luat mii de dolari de la clienți cu scopul transportării lor pentru a da naștere în Statele Unite. Suspecții au fost puși sub acuzare pentru fraude și spălare de bani.

Oficialii nu au oferit date privind numărul turistelor care vin în SUA pentru a da naștere, iar în acest moment nu este clar cum Administrația Trump va reuși să aplice aceste schimbări privind vizele.

Citește și : Franța, de acord să amâne colectarea noii taxe pentru ‘giganții’ din tehnologie până la finalul acestui an

Tags: Departamentul de statSUATrumpturism
Categorii: Știrile zilei