Administratorul unui cunoscut site neonazist a fost trimis în spatele gratiilor

Publicat:

Justiţia germană a condamnat joi responsabilul unui website neonazist – în prezent interzis, versiunea locală a platformei internaţionale Altermedia – la doi ani şi jumătate de închisoare pentru incitare la ură, informează AFP, potrivit agerpres.

Magistraţii tribunalului din Stuttgart l-au judecat pe Ralph K., un tânăr informatician aflat în şomaj, vinovat pentru conducerea timp de mai mulţi ani ”a unei asociaţii criminale şi care propaga ura”.


Citeşte şi: Un apropiat al lui Trump demisionează după ce a fost acuzat că şi-a bătut nevestele

Trei coacuzaţi care contribuiau la alimentarea platformei media au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare între opt luni şi doi ani, potrivit dpa.

Altermedia Deutschland era considerat, până la interzicerea sa de către guvern în urmă cu doi ani, drept site-ul neonazist cel mai popular din spaţiul germanofon, cu circa 5 milioane de vizitatori.

Prezentându-se oficial drept un blog de informaţii, site-ul difuza în realitate propagandă naţionalistă alimentată din sloganuri naziste, antisemite şi rasiste.

Citeşte şi: CPI începe o anchetă preliminară privind execuţii extrajudiciare în Filipine

Autorităţile de la Berlin au decis închiderea site-ului după ce acesta a difuzat în mod repetat calomnii şi apeluri la comiterea de crime.

Platforma media Altermedia a fost creată în SUA, unde a fost administrată de către David Duke, un cunoscut membru al organizaţiei rasiste Ku-Klux-Klan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.