Adrian Albu condamnă ‘deciziile discriminatorii și xenofobe ale conducerii TRM’

Publicat:

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al Capitalei, Adrian Albu, condamnă „deciziile discriminatorii și xenofobe ale conducerii Instituției Publice Teleradio Moldova”.

Asta după ce postul TV a interzis participarea la dezbateri electorale candidatului PCRM la funcția de primar al Capitalei, Diana Caraman, din motiv că aceasta nu vorbește limba română.


Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

„Xenofobia este o cale spre fascism. Am remarcat de multe ori că actuala guvernare PAS merge tot mai insistent spre fascism, mascat de ei în așa-numita „integrare europeană””, a scris Adrian Albu pe canalul său Telegram.

Acesta condamnă deciziile postului TV care a interzis limba rusă în emisiunile de dezbateri electorale.

„Le amintesc celor înscăunați de PAS în fruntea unei instituții publice despre pedeapsa penală pentru discriminare și semnarea urii interetnice”, spune candidatul Partidului Socialiștilor la șefia Capitalei.

Potrivit lui Albu, Republica Moldova este o țară multietnică, iar în Capitală trăiesc în mod pașnic reprezentanții a zeci de etnii.

„Limba rusă este oficial limbă de comunicare interetnică și trebuie să evităm aprinderea unor conflicte pe criterii de limbă. Ceea ce face conducerea Teleradio-Moldova nu este doar o intervenție directă în procesul electoral, dar și un precedent periculos care poate genera conflicte sociale, respectiv, trebuie investigat sub aspect penal”, susține Adrian Albu.

De asemenea, acesta spune că „optează pentru unitatea în diversitatea noastră culturală și etnică, pentru că aceasta este o bogăție a noastră pe care trebuie să o păstrăm și să o dezvoltăm”.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

  Postul TV Moldova 1 a interzis participarea la dezbateri electorale candidatului PCRM la funcția de primar al Capitalei, Diana Caraman, din motiv că aceasta nu vorbește limba română.

„Dragi cetățeni, mă aflu în studioul postului Moldova 1. Nu mi se permite să particip la dezbaterile electorale din motiv că sunt vorbitoare de limbă rusă. Cred că acest lucru este o discriminare, este o încălcare a legislației. Vreau să vă reamintesc că și alți reprezentanți ai statului, care astăzi au început acest conflict, care s-au adresat anterior cetățenilor în limba rusă, ba chiar au împărțit pliante electorale în limba rusă, încalcă legislația”, a declarat Diana Caraman.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cine a fost liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah: Cum a ajuns să fie considerat cel mai puternic om din Liban

Cine a fost liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah: Cum a ajuns să fie considerat cel mai puternic om din Liban Israelul susține că liderul Hezbollah, Hassan...

Proiectele realizate în Republica Moldova cu sprijinul UNDP și UNFPA, discutate de premierul Dorin Recean și conducerea organizațiilor internaționale

Proiectele realizate în Republica Moldova cu sprijinul UNDP și UNFPA, discutate de premierul Dorin Recean și conducerea organizațiilor internaționale Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP)...

Țara cu cea mai bună calitate a vieții din lume

Țara cu cea mai bună calitate a vieții din lume Țările europene domină primele zece locuri ale celor mai bune țări din lume pe baza...

Liderul suprem iranian, transferat într-un loc securizat, denunţă o viziune israeliană ‘mioapă’ după moartea lui Hassan Nasrallah

Liderul suprem iranian, transferat într-un loc securizat, denunţă o viziune israeliană 'mioapă' după moartea lui Hassan Nasrallah Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, denunţă sâmbătă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.