X

Adrian Belîi, după ce i-a fost interzisă intrarea în Rusia: Moscova pedepsește orice mișcare spre dezvoltare și libertate

Rusia pedepsește orice mișcare spre dezvoltare și libertate. Așa a comentat deputatul PAS, Adrian Belîi, pentru postul nostru de radio anunțul prin care autoritățile de la Moscova i-au interzis intrarea pe teritoriul Federației Ruse.

Deputatul spune că nici nu avea de gând să meargă în Rusia, iar această interdicție nu-l afectează cu nimic.

Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

„Am intrat într-un club destul de militarist în care s-a interzis intrarea în Rusia. Este rezultatul unei activități care este împotriva agresiunii, războiului, urii, ocupării bunurilor și teritoriilor apropiaților rușilor. Tendința este de a dezvolta prosperitatea și vectorul european, asta este esența interdicțiilor”, a menționat Adrian Belîi.

Ambasadorul țării noastre în Rusia, Lilian Darii a fost convocat la Ministerul rus de Externe și a fost anunțat că alte 11 persoane din Republica Moldova au interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse. Este vorba de 11 deputați PAS.

Kremlinul susține că decizia a fost luată în legătură cu „persecuția în curs de motivare politică a mass-media în limba rusă din Moldova, inclusiv blocarea accesului la site-urile web ale acestora”. Autoritățile de la Chișinău nu au comentat, deocamdată, decizia Rusiei.

De la începutul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina, mai multe site-uri care promovau știri false și dezinformau societatea au fost blocate de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de la Chișinău. Și în anul 2022, SIS a emis ordine de blocare a site-urilor controlate de Rusia.

Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Anterior Federația Rusă a mai emis ordine de interdicție de intrare în țară și altor deputați PAS.

Tags: Adrian BelîichisinaumoscovaPASrusia
Categorii: PoliticăȘtirile zilei