X

Adrian Cheptonar: Pentru prima dată spunem direct – Rusia ne amenință independența și suveranitatea

Deputatul PAS Adrian Cheptonar a venit cu o reacție după ce în spațiul public au apărut informații de la mai mulți oameni politici precum că proiectul noii Strategii de Securitate Națională este de propagandă.

Cheptonar e declarat că pentru prima dată, Chișinăul a spus direct că Rusia amenință independența și suveranitatea R. Moldova, iar forțele pro-ruse din țară sunt nemulțumite de această declarație.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

„Pentru prima dată spunem direct – Rusia ne amenință independența și suveranitatea. Iar asta nu le place, ei s-au deprins că moldovenii stau cu capul plecat, nu spun lucrurilor pe nume. După vocea războiului Zaharova, s-au aliniat tovarășii Dodon, Vlah și restul conservelor rusești. Dodon ne sperie cu război pentru că Ministerul Apărării își face datoria elementară de a verifica listele de rezerviști și a asigura o pregătire decentă pentru militari”, a spus Cheptonar.

Deputatul a ținut să menționeze că propaganda rusă continuă să distribuie informații false în ceea ce privește mărirea alocațiilor Armatei Naționale.

„Propaganda rusă ne spune că dacă mărim alocațiile pentru armata națională, va fi război. Fals! Tovarășe Dodon, singura amenințare cu război ne vine de la stăpânul vostru de la Moscova! Noi nu ne pregătim pentru război, noi lucrăm pentru a preveni războiul! Lucrăm pentru a face Republica Moldova rezistentă în fața tuturor amenințărilor, inclusiv a celor hibride. Dacă nu ne-ar amenința, nu ar trebui să discutăm despre aceste lucruri. Dar nu scriu aceste lucruri pentru a demonstra că avem politicieni care lucrează în favoarea Rusiei și împotriva țării noastre. E un lucru cunoscut. Rusia este cum este, noi nu o putem schimba. Însă noi putem să ne facem temele pe acasă, să reformăm armata și alte instituții de securitate”, a mai spus Cheptonar.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

 

Tags: Adrian CheptonarchisinauMoldovapropagandarusia
Categorii: ExternePoliticăȘtirile zilei