X

Adrian Efros s-a întâlnit cu delegaţia Băncii Mondiale

Adrian Efros s-a întâlnit cu delegaţia Băncii Mondiale

Astăzi, 7 iunie 2024, Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a avut o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Sameh Naguib Wahba, Director Regional pentru Dezvoltare Durabilă în Europa și Asia Centrală.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre asistența continuă oferită de Banca Mondială Ministerului Afacerilor Interne și  despre viitoarele proiecte comune de colaboare. De-a lungul ultimului an, colaborarea strânsă cu Banca Mondială a sprijinit semnificativ agenda de reformă a țării. În acest sens,  Ministrul Adrian Efros a exprimat recunoștința pentru suportul constant și eficient al Băncii Mondiale, care a fost și rămâne un partener de încredere în atingerea obiectivelor de reformă ale Republicii Moldova.

Citeşte şi: Nicu Popescu: Integrarea europeană a Republicii Moldova este misiunea vieții mele – Stiripesurse.md

Un alt subiect abordat a vizat sprijinul financiar alocat de Banca Mondială pentru consolidarea capacităților de protecție civilă și pentru îmbunătățirea rezilienței serviciilor de urgență din țară. Aceste fonduri vor ajuta la îndeplinirea obligațiilor și angajamentelor de securitate publică. De asemenea, a fost discutat un alt grant orientat spre susținerea refugiaților și a comunităților gazdă din Moldova.

Adrian Efros s-a întâlnit cu delegaţia Băncii Mondiale

Cei prezenți au subliniat importanța consolidării eforturilor pentru asigurarea unui răspuns coordonat în cazul dezastrelor, care pot afecta simultan mai multe țări. Aici, fiind menționate beneficiile aderării la Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

În acest sens, Ministrul Adrian Efros a punctat progresele realizate în ceea ce privește recomandările legislative electorale pentru asigurarea unor alegeri democratice și corecte, subliniind importanța sprijinului continuu al Băncii Mondiale pentru atingerea acestor obiective.

Oficialii au menționat că R. Moldova a demonstrat încă o dată că este un partener de încredere la nivel global, primind un număr mare de persoane refugiate, demonstrând altfel reziliența și angajamentul față de progresul în conformitate cu agenda UE.

Tags: Adrian EfrosBanca Mondială (BM)
Categorii: PoliticăȘtirile zilei