Adunarea Naţională a Franţei a adoptat un text de abrogare a obligaţiei de vaccinare anti-Covid

Publicat:

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat joi în primă lectură un text de abrogare a obligaţiei de vaccinare anti-Covid pentru personalul sanitar, împotriva avizului guvernului, care intenţiona să suspende această măsură, relatează AFP, potrivit agerpres

Proiectul de lege al deputatului din grupul majoritar comunist Jean-Victor Castor (Guyana) a fost adoptat cu 157 de voturi pentru şi 137 împotrivă.


Citește și : Mai mulţi analişti spun că Moscova şi-a înscenat atacul asupra Kremlinului

Ministrul francez al Sănătăţii, François Braun, a deplorat un “mesaj regretabil transmis de această Adunare personalului medical”, care ne va “slăbi capacitatea de a răspunde” în cazul unei noi epidemii. Textul urmează să fie studiat în Senat.

Guvernul şi-a anunţat dorinţa de reintegrare a personalului medical nevaccinat, după un aviz emis în acest sens de Înalta Autoritate Naţională pentru Sănătate.

Potrivit unei instrucţiuni ministeriale consultate de AFP, ei vor fi consideraţi reintegraţi “a doua zi” de la publicarea unui decret programat pentru 14 mai.

Insuficient pentru deputatul Jean-Victor Castor: “decretul nu va face decât să suspende suspendările, lăsând posibilitatea guvernului” să le folosească din nou.

Textul a fost votat de deputaţii de dreapta, extrema dreaptă, independenţi şi de imensa majoritate a deputaţilor alianţei de stânga prezenţi.

“Preferând suspendarea în locul suprimării, întăriţi o insecuritate sanitară pe care aceşti francezi nu şi-o pot permite”, mai ales în “teritoriile de peste mări”, unde “nu ne putem lipsi de niciun personal sanitar”, a afirmat deputatul de Guadelupe Olivier Serva (independent).

“Refuzul vaccinarii este refuzul ştiinţei. Întoarceţi spatele ştiinţei”, a spus deputatul centrist Philippe Vigier. Colegul său din majoritatea prezidenţială Frédéric Valletoux (dreapta) a atacat un text care “va favoriza sentimentul anti-vaccin”.

Citește și : Ruşii dau vina pe americani pentru atacul cu drone asupra Kremlinului

Reiterez respectul pe care îl avem pentru oamenii de ştiinţă, pentru vaccinare”, a insistat secretarul naţional al Partidului Comunist Fabien Roussel, în timp ce a cerut abrogarea, pentru ca o eventuală nouă obligaţie de vaccinare să treacă prin Parlament, şi nu prin decret.

Obligaţia de vaccinare a provocat o izbucnire de a violenţelor în Indiile de Vest, unde populaţia s-a dovedit a fi foarte reticentă la vaccin, în insule marcate de o rată ridicată a sărăciei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.