X

Adunarea Naţională a Franţei a respins şi a doua moţiune de cenzură privind reforma pensiilor

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a respins, luni seară, şi a doua moţiune de cenzură împotriva planului reformei pensiilor, admiţând practic adoptarea prin procedura asumării răspunderii guvernamentale, informează mediafax.

A doua moţiune de cenzură, depusă de formaţiunea de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională (RN), a primit doar 94 de voturi pentru în Adunarea Naţională, cu mult sub majoritatea de 287 de voturi, conform cotidianului Le Monde.

Citește și : UE aprobă alocarea a 2 miliarde de euro pentru achiziţionarea şi livrarea de muniţii de artilerie Ucrainei

Prima moţiune de cenzură, depusă de grupul politic de centru LIOT (Libertăţi, Independenţi, Teritorii şi Regiuni franceze de peste mări), a fost respinsă la limită, primind 278 de voturi pentru, dar sub majoritatea de 287 de voturi.

Prin respingerea moţiunilor de cenzură, planul controversat privind reforma pensiilor a fost adoptat prin procedura asumării răspunderii guvernamentale.

Însă alianţa de stânga Noua Uniune Populară Ecologică şi Socială (NUPES, opoziţie) a anunţat că va formula o sesizare la Curtea Constituţională.

Citește și : Irak-20 de ani după invazia SUA: Invazia a lăsat ţara plină de orfani

Tags: Adunarea NaţionalăLIOTNupesreforma
Categorii: Diaspora