‘Aerografia’ experiențelor de izolare a copiilor din ancheta Covid este o ‘obiecție șocantă’

Publicat:

Molly Kingsley, co-fondatoare a grupului de campanie pentru părinți UsForThem, solicită acum să se desfășoare o anchetă separată pentru copii.

Ancheta Covid a fost acuzată de „o neglijență șocantă” după ce copiii nu au fost menționați direct în scopurile sale.


Proiectul de termeni de referință pentru anchetă a fost publicat, dar include doar o referință la educație și cuvintele „copil” sau „copii” nu sunt folosite.

Anne Longfield, președintele Comisiei pentru Viața Tinerilor și fost comisar pentru copii pentru Anglia, a descris-o drept o „scădere șocantă”.

„Se simte complet că oamenii care au fost în fruntea atât în ​​ceea ce privește sacrificiile, dar și suferința din cauza pandemiei tocmai au fost șterşi din memorie cu ea”, a spus ea pentru The Telegraph.

The Telegraph a desfășurat o campanie prin care le cere miniștrilor să pună copiii pe primul loc, pe măsură ce țara își revine din blocarea Covid.

Termenii de referință, care sunt consultați până la începutul lunii aprilie, precizează că: „Ancheta va examina, va analiza și va raporta despre pregătirile și răspunsul la pandemie în Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord”.

Se precizează că ancheta va examina consecințele a 16 subiecte, variind de la „pregătire și reziliență” la „închisori și alte locuri de detenție” – și inclusiv „restricții privind frecventarea la locurile de învățământ”.

Aceasta vine după ce un grup de parlamentari, condus de președintele Comitetului Selectat pentru Educație, Robert Halfon, a cerut închiderea școlilor să formeze o „parte semnificativă” a anchetei Covid.

Într-o scrisoare trimisă președintelui anchetei, baroneasa Heather Hallett, parlamentarii au cerut, de asemenea, să se ia în considerare impactul pandemiei asupra sănătății mintale a tinerilor și asupra „șanselor lor de viață”.

Molly Kingsley, co-fondatoare a grupului de campanie al părinților UsForThem, a spus că neincluderea vreunei mențiuni a copiilor în termenii de referință pentru anchetă a fost „insultant” și „indicativ al eșecului structural foarte grav atunci când vine vorba de copii”.

Ea a spus că grupul solicită acum să se desfășoare o anchetă separată pentru copii, adăugând: „Toate aceste măsuri au avut într-adevăr un impact foarte dăunător asupra unei populații pediatrice sănătoase și pentru mulți dintre noi, aceasta este de fapt antiteza sănătății publice”.

„Nu există niciun grup care a fost împovărat mai disproporționat decât copiii, iar impactul răspunsului la pandemie va rămâne cu copiii pentru tot restul vieții lor, așa că este absolut esențial ca aceștia să fie incluși în anchetă”, a spus ea pentru The Telegraph.

„Nu înțeleg cum s-a ajuns atât de departe fără cuvântul COPII”, a spus Kingsley, adăugând că impactul asupra tinerilor a fost „atât de sever și atât de nediscriminatoriu”.

Longfield a adăugat şi ea: „Observam deja repercusiunile în ceea ce privește măsura în care unii copii sunt în urmă în procesul de învățare… dar și în ceea ce privește sănătatea mintală, despre care știm că a scăzut ca urmare a pandemiei.

„Faptul că există peste 100.000 de copii care încă nu s-au întors la școală și unii dintre cei care suferă de o anxietate atât de cronică încât abia îndrăznesc să iasă din casă și să vorbească cu oricine care nu face parte din familie este unul pe care trebuie să-l facem. Nu numai să vă simțiți responsabili, ci și să vă asigurați că nu se va mai întâmpla niciodată, ceea ce ar trebui să fie în jur.”

Cifrele oficiale publicate săptămâna trecută au arătat că un număr record de copii au fost îndrumați pentru ajutor de specialitate în domeniul sănătății mintale anul trecut, peste un milion au cerut ajutor – o creștere cu 26% în doar doi ani.

Perioada de angajament și consultare publică pentru ancheta Covid este de așteptat să dureze în jur de patru săptămâni, iar baroneasa Hallett va stabili detaliile precise ale abordării sale investigative în calitate de președinte al anchetei.

Publicul poate trimite răspunsuri pe site-ul web al anchetei Covid-19 din Marea Britanie până la miezul nopții de 7 aprilie.

Biroul Cabinetului britanic a refuzat să comenteze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă

VIDEO - Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit...

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia,...

Biden începe o nouă săptămână crucială pentru destinul său politic

Biden începe o nouă săptămână crucială pentru destinul său politic Joe Biden începe o nouă săptămână de luptă pentru supravieţuirea sa politică, sub ochii Americii,...

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.