X

Aeroportul din Alicante rămâne ÎNCHIS! Incendiul nu a fost încă stins!

Aeroportul din Alicante (sud-estul Spaniei), care deserveşte o regiune de pe coasta mediteraneeană, considerată printre cele mai frecventate de turişti în Spania, a rămas închis joi dimineaţă, întrucât incendiul care i-a afectat acoperişul nu a fost încă stins, informează France Presse, potrivit agerpres.

Focul ‘este sub control, dar nu a fost stins, echipele de pompieri îşi continuă munca’, a indicat o purtătoare de cuvânt a Aena, societatea care administrează aeroportul.

Citeşte şi: Autorităţile din Argentina au găsit 82 de kg de cocaină la bordul unui avion KLM

Redeschiderea aeroportului ar putea ‘interveni mai târziu, în jurul orei locale 14:00 (13:00 GMT)’, a adăugat ea, fără a putea preciza câte zboruri au fost în total afectate de închiderea acestuia.

Incendiul, care s-a declanşat miercuri şi ale cărui cauze rămân încă necunoscute, a dus la evacuarea pasagerilor şi a personalului, precum şi la anularea zborurilor sau devierea avioanelor spre alte aeroporturi.

Citeşte şi: Administraţia Trump a anulat brusc trei briefinguri clasificate privind Iranul

Potrivit serviciilor de urgenţă, 1.200 m2 de acoperiş al terminalului au fost afectate.

Aeroportul Alicante-Elche este al cincilea din Spania în traficul de pasageri, potrivit Aena, deservind în mod special staţiunea balneară Benidrom.

Tags: AenaaeroportAeroportul Alicante-ElcheAlicanteincendiuspania
Categorii: Externe