Aeroportul din Geneva anunţă reluarea treptată a zborurilor de la 15 iunie

Publicat:

Aeroportul din Geneva, oraş unde au sedii numeroase organizaţii internaţionale, printre care şi ONU, a anunţat joi reluarea treptată a zborurilor de la 15 iunie, în paralel cu măsuri de distanţare socială, relatează AFP, potrivit agerpres.

Decizia survine în contextul în care compania aeriană britanică easyJet a anunţat tot joi o reducere semnificativă a efectivelor sale cu circa 4.500 de posturi, adică până la o treime dintre angajaţi, în faţa şocului pandemiei de coronavirus care bulversează întregul sector.


Citește și : Guvernul de la Roma respinge ideea unor ‘paşapoarte de sănătate’

EasyJet urmează exemplul majorităţii concurenţilor săi, care au anunţat suprimarea a mii de posturi, cum ar fi operatorii britanici British Airways şi Virgin Atlantic şi operatorul irlandez Ryanair.

Reluarea zborurilor la Geneva, al doilea aeroport din Elveţia, după cel de la Zurich, este “o veste pozitivă” pentru oraş şi pentru regiunea din jurul său, “deoarece aeroportul internaţional generează peste 33.000 de locuri de muncă”, a transmis compania care îl administrează, Geneve Aéroport, într-un comunicat.

Creat în 1920, aeroportul din Geneva a avut peste 17,9 milioane de pasageri în 2019, deservind circa 150 de destinaţii, operate de aproape 60 de companii aeriene.

La cererea autorităţilor elveţiene, aeroportul a creat un plan de protecţie detaliat destinat a garanta securitatea sanitară a colaboratorilor, a pasagerilor şi a vizitatorilor, folosind îndemnuri ca “responsabilitate individuală, igiena mâinilor şi respectarea distanţei sociale în măsura posibilului”.

Purtatul măştii nu va fi obligatoriu în aeroport, dar va fi “indispensabil atunci când distanţele sociale nu pot fi respectate”.

Iar pentru a respecta distanţele sociale necesare în zonele de aşteptare, un scaun din două este sacrificat, în timp ce ghişeele sunt echipate cu plexiglas.

Unele companii, printre care Swiss şi Air France, nu au încetat să zboare în timpul pandemiei, asigurând astfel repatrieri şi zboruri de pasageri, cu un total de 4-5 curse pe zi.

Citește și : Tentaculele mafiei italiene s-au lipit de peste 100 de milioane de euro din bani europeni

Swiss, filială a grupului Lufthansa, îşi va extinde treptat oferta de zboruri de la 15 iunie cu plecare de la Geneva, deservind din nou destinaţii europene. Compania le recomandă cu tărie tuturor pasagerilor să îşi acopere gura şi nasul pe toată durata zborului.

La rândul său, easyJet, pentru care Geneva reprezintă unul din hub-urile importante, pregăteşte o reluare parţială a zborurilor de la 15 iunie spre destinaţii europene. Sunt prevăzute de asemenea câteva zboruri şi în afara Europei.

Directorul easyJet Elveţia, Jean-Marc Thévenaz, a spus că vor impune purtatul măştii în avioane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.